X hits on this document

PDF document

Registering by Mail? Please return: 1) Registration Form - page 4 / 12

33 views

0 shares

0 downloads

0 comments

4 / 12

2011 OSTA Conference: Preliminary Schedule (NOTE: Some Speakers and Times May Change)

[tbd - room]

Friday, June 3rd [tbd - room ]

[tbd - room ]

[tbd - room ]

[tbd - room ]

Saturday, June 4th [tbd - room ]

[tbd - room]

8:30am

9:00am

9:20am

9:30am

9:50am

10:00am

10:20am

10:30am

Greetings and Opening Remarks followed by Report from OSTA's Federal Partners:

      • *

        National Park Service --A. Mahr

  • *

    Bureau of Land Management --S. Schlanger

    • *

      US Forest Service --K. Clark

10 minute transition

"The ARRA funded 'Historic Trails Inventory Program' " - S.Jordan- Conner, R.Queen, J.Horn & J.Shearer

"Agua Mansa Cemetery"

  • -

    M.Nielsen

"170th anniversary of the Rowland-Workman Party" - P.Spitzzeri

OSTA Annual membership meeting

10 minute transition

"End of the Trail and New Beginnings: The

On the Trail Again: Locating, Recording and Assessing a 19th

Los Angeles Plaza 1781- Century Mule Trace in

2011" - W.Estrada

the Mojave, near

Tecopa” - J.Prichett

Urban Trails Workshop: Rediscovering and Resurrecting the OST in urban southern California

10 minute transition

11:20am

"Hispano Oral Histories

& educational outreach" -

11:30am

L.Crawford

10:50am

10 minute transition

11:00am

"Bruce Harley & Agua Mansa" - P.Bradley

11:50am

10 minute transition

“William and David Workman: Their English Background” - D.Fallowfield

8:30am - 6:00pm

"Old Spanish Trail, New Mexicans and the New Eden, 1678-1850" - J.Sanchez

"The Old Spanish Trail from Resting Spring to Salt Spring" - L.Johnson & T.Sutak

10 minute transition

"Miguel Blanco / Michael White: His story and the plight of his adobe" - tbd

12:00noon

LUNCH

12:30pm

LUNCH

1:00pm

1:30pm

1:50pm

2:00pm

"Old Spanish Trail, Cajon to the Ocean and the Tongva / Gabrieleno people" - panel tba

"The correct routes of "Pack Mules to Model T

Fords: From Escalante and the OST in California" -

Armijo's Old Spanish Tra to the Arrowhead Trails Highway " - L.Lyman

il

  • J.

    Robinson,

  • J.

    Hockaday &

  • D.

    Casebier

2:20pm

10 minute transition

2:30pm

2:50pm

3:00pm

"El Camino Real (d California) and

e

"What's In A Name? The 'Old Spanish Trail' highway

UNESCO world heritage and 'the other' Old Spanish designation" - J.Burton- Trail Association" - C.Kahl

& C Travis of OST100 . Carvajal & J Jackman .

"Descendants of the Trail: Sharing stories of our Ancestors" -panel tba

3:20pm

10 minute transition

3:30pm

BREAK

3:50pm

"The Brothers Wolfskill" - P.Spitzzeri

"DNA as a tool: Finding the kin of Joseph Campbell and the ethnicity of Lorenzo Trujillo" - D.Daniels & L.Trujillo

10 minute transition

"Pio Pico, Last Mexican Governor of California" - C.Salomon

"Colorado & California: The Moyas and the descendants of Ewing Young" - D.Nelson

4:00pm

4:50pm

4:20pm

4:30pm

"Plant Communities Along the Old Spanish Trail in California" - C.Vadheim-Roth

5:00pm

5:20pm

5:30pm

"Cuisines along the Trail: beef, mutton & game" - C.Perry

OSTA Committee tables - Sales tables - Displays

“Fresh off the Trail - C.Sepulveda’s 'divorce' & G.Trujillo de Quintana's murder trial" - M.Chavez-Garcia

"Packing a Mule 'the Old Spanish way'" - C.Flanagan

"The Californio Vaquero and his equipment" -

  • B.

    Haener, C.Flanagan,

  • G.

    Durham, S.Jensen &

  • P.

    Singer

"R.I.P.?: The Disturbance of Los Angeles Plaza Church Cemetery" - G.Stickel

"Alternate Travel Plans: The Southern Trail" - P.Brigandi

10 minute transition

“End of the Santa Fe Trail?? - the History of El Monte, CA” - W.King

10 minute transition

BREAK

"My Californio Ancestors

  • --

    the Lisaldes, Yorbas

and Palomares: Life in Alta California in the 1830s & '40s" - P.Wilkes

10 minute transition

"The Trujillo family: from Abiquiu to La Placita" - A.Ray

10 minute transition

“Missionization, Secularization and Decimation - 18 Unratified Treaties & No Federal Recognition: The overlooked history of California's Native Americans” - L.Bean

"Toypurina: California's 'Joan of Arc'" -G.Stickel

"Benjamin Wilson" - G.Kurutz

"Changing Boundaries: The U.S. Mexico Border, A Historic Perspective in Maps" -S.Burrow

5:50pm

10 minute transition

BREAK

and

6:00pm

drive to Palomares Adobe

6:30pm

DINNER (at will)

7:00pm

7:30pm

Documentary Film: "Mula" in auditorium 7:30 to 9:00

California rancho-style Pit Barbecue @ Palomares Adobe 7:00 to 9:30

[tbd - room ]

8:30am - 6:00pm

OSTA Committee tables - Sales tables - Displays

Document info
Document views33
Page views33
Page last viewedSun Dec 11 08:09:16 UTC 2016
Pages12
Paragraphs300
Words2687

Comments