X hits on this document

110 views

0 shares

0 downloads

0 comments

4 / 12

4

Meijän Perä

Retki Kallioplanetaarioon

S arvenperän vanhusten joka- keväinen virkistysretki suun- tautui tänä vuonna Keski- Suomen uusimpaan nähtävyyteen, Nyrölän Kallioplanetaarioon. Retki toteutui kesäkuun 10:ntenä. Päivä on tarkoitettu 65 täyttäneille, mutta mukana oli joitakin alaikäisiäkin. Ei meitä kuitenkaan liikaa ollut, ja olihan mukana itse Sarvenperän ikäpresidenttikin, Onni Välivaara 92 vuotta. Matka tehtiin pikku- autoilla kuten tapana on. Jo astumi- nen ulko-ovesta sisälle sai silmät pyöristymään. Mahtavaa! No, sisäl- lä löytyi heti luettelo yhteistyö- kumppaneista. Ymmärrettävää, ei- hän tuollainen urakka pelkän kylä- seuran voimin onnistuisi.

Paikallinen hommahenkilö Ilpo Kuusela kertoili meille urakan historiaa ja muutenkin Nyrölästä. Sitten kapusimme toiseen kerrok- seen syömään. Ruoka oli hyvää ja erityisesti pidimme siitä että se oli “suolantuntuvaa”. Ymmärsivät vanhojen ihmisten maun. Tarjoili- jatytöt olivat näin “miesihmisen” silmään sangen somia ja kun puvut- kin vielä korostivat samaa, ei ihme että ruokahalu oli huipussaan.

Syödessä saatoimme tarkkailla ulko-ovea ja huomasimme että paik- ka oli erittäin suosittu. Ulko-ovi kävi lakkaamatta ja väkeä lappoi sisään yhtenään.

Syönnin jälkeen menimme varsinaiseen planetaarioon. Siellä

oli pehmeät tuolit, jotka oli asennet- tu hyvin takakenoon, joten asento oli melkein makaava. Kattoon hei- jastettiin tähtitaivas ja selostajan ääni kertoi maailmankaikkeuden synnystä. Kaikki meistä eivät usko- neet tieteellistä näkemystä: “Eihän silloin ollut ketään katsomassa”. Me muut nielimme selostuksen sellaise- naan.

Koska Nyrölä on melkein naa- purikylä, tunsimme paikalliset tiet. Niinpä ajoimme pois eri tietä. Näin näimme enemmän “moalimoo” eikä matka muodostunut yksitoikkoi- seksi.

Kiitos kyläseura ja homma- henkilöt! (kiitokset Juha Oksa ja Pasi Manninen, toim.huom.) OLa

Upeassa kuvassa NGC7023 kaasusumu.

Marjomäen riihikirkko

T änä vuonna ei Marjomäen riihikirkossa pidettykään il- takirkkoa Jaakon päivänä kuten tavallisesti vaan tapahtuma sijoitettiin asumismessuviikolle hei- näkuun 10 päivälle.

Satakunta henkilöä oli saapu- nut kuulemaan kirkkoherra Timo

Iskalan saarnaa. Seurakunnasta mukana olivat myös uusi kantto- rimme Anne Laakso, kesäpastori Seppo Viljasjärvi ja suntio Tuula Liukko. Kirkonkellojen virkaa toi- mitti nytkin riihen seinustalla oleva kivellä lyötävä rautakanki ja kel- lonsoittajana toimi tällä kertaa Atri

Vainikainen, jonka haastattelu oli edellisessä lehdessä. Myös Jämsästä asti saapunut Marjomäen isäntäpa- ri Lahja ja Eero Iho ilahdutti läsnä- olollaan kirkkoväkeä ja pari nais- henkilöä oli saapunut muistelemaan Marjomäessä käydyn rippikoulun-

sa aikoja.

Ola

Kuva: Pasi Manninen / Jyväskylän Sirius ry

Document info
Document views110
Page views118
Page last viewedFri Jan 20 18:22:30 UTC 2017
Pages12
Paragraphs161
Words3523

Comments