X hits on this document

107 views

0 shares

0 downloads

0 comments

5 / 12

Meijän Perä

5

Postia Indonesiasta

M eitä ajatellaan lämmöllä aina Indonesiassa saakka. Sarvenperästen viisivuoti- as kummipoika Klementinus Babe- re lähettää meille viimeisimmässä kirjeessään hyvän onnen toivotuk- set ja itse värittämänsä piirroksen.

Postin kulku Timorin meren saarelta Sarvenperällä on kestänyt

jonkin tovin, sillä Klementinuksen kirje on päivätty jo tammikuussa. Ennen kuin kirje tai paketti saapuu vastaanottajalleen, on sen sisältö käyty läpi sekä Suomessa että Indo- nesiassa Plan –säätiön toimistolla. Kirjeiden perille viemisestä ja vas- tauskirjeiden kirjoittamisesta In- donesian päässä vastaa Planin pai-

kallinen työntekijä. Kirjeen kulku on monen pysäkin vuoksi hidasta, mutta toisaalta postin huolellinen käsittely ja tarkistus on sekä kum- milapsen että kummin etu.

HM

Messuviikon tapahtumia

A sumismessuviikon päätapahtumien saunamara- tonin ja hevosriehan väliin mahtui monta pie- nempää mielenkiintoista tapahtumaa. Koululla pääsi tutustumaan mm. täytettyihin pieneläi- miin sekä katsomaaan dvd-esityksen metsästyksestä. Teemu Lamberg Keski-Suomen riistanhoitopiiristä lu- ennoi suurpedoista ja Mika Seppä Keski-Suomen lin- tutieteellisestä yhdistyksestä pöllöjen rengastuksesta. Geokätköilystä kiinnostuneet saivat oppia Minna Ra- jalinilta, joka oli koulun lähimaastoon laatinut harjoi- tuskätköjä. Torvilammen rannalla nähtiin Jyväskylän sammakot ry:n sukellusnäytös.

S.H.

Document info
Document views107
Page views115
Page last viewedThu Jan 19 00:57:53 UTC 2017
Pages12
Paragraphs161
Words3523

Comments