X hits on this document

65 views

0 shares

0 downloads

0 comments

9 / 21

As a space for multiple users, the matrix on the left delineates how these users may use the park.

Paved plazas anchor the entrances of the park as well as the smaller middle plaza. Gravel middle spaces and paths link these plazas. Viewing rings nestled into the topography (a take on Jens Jensen’s “coun- cil rings”) provide “rooms” of various sizes for multiple groups of users, and would direct you to historical views to the west (Ports- Kobe), southwest (Stadiums- Asian American protest), and south (Duwamish- Issei farmers). A direct path would still provide dog walk- ers a quick way for their routine. The fruit trees would be thinned, but new vegetation would be added in the form of mosses and larger trees on the north side. These trees would not create more hiding places, as they would grow behind the light wall and serve as some cover from the noise and air pollution of I-5. The light wall would be made of etched or painted lanterns that shared the hopes and dreams of Kobe and Seattle residents.

Proposed Site Plan showing the sequence of gathering places, terraces, lantern wall and rain catching cisterns.

Re-Lightening Kobe Terrace Park

Document info
Document views65
Page views65
Page last viewedThu Dec 08 10:42:59 UTC 2016
Pages21
Paragraphs356
Words4735

Comments