X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 12 / 121

446 views

0 shares

0 downloads

0 comments

12 / 121

ud af Christen Uhrmagers er det umuligt at sige i hvilket det kan være opkommet da dersom under første forhør forklaret var sammenbygget under et tag, og det derfor meget godt kunne slå ud af begge huse på en gang. – Dimitteret.

  Atter II. Peder Møller Skomager som boede næst norden ind til Christen Uhrmager, og forklarede foreløbelig, at han var kommet hjem fra marked i Ringkøbing da han mærkede røg i stuen, han søgte omkring i huset for at se om det var i skorstenen det røgte, så også ud ad bagdøren ud til gårdsiden, men kunne ikke mærke noget, da han kom ind igen så han at røgen var stærkere på gaden, og sprang derud, og da han så efter op i vejret så han ilden slog ud af Christen Uhrmagers hus, og over døren ind i det øverste af hans tag, men så vidt han igennem røgen kunne se var der ingen ild i gade siden i Christen Dyres hus. Derefter svarede han til 2.resp. nej, han kom med op syn som branden begyndte. Til 3.resp. ja. – Til 4.resp. Han reddede sin kone og et barn, som hun havde taget til sig ud af huset, og da begyndte det allerede at falde i køkkenet, der var derfor ikke noget for ham at tænke på at rede, hvorfor han løb op af gaden og gjorde alarm indtil han kom op til byfogedens hus hvor han traf denne. – Dimitteret.

  Dernæst III. Sidstnævntes kone Marianne Christensdatter som foreløbelig forklarede overensstemmende med hendes mand. Derpå svarede hun til 2.resp. nej, dog mærkede hun at Christen Uhrmagers kone tog meget vand af brønden dagen førend branden, men om hun enten bryggede, vaskede eller havde sligt at bestille. – Til resp.3 svarede hun nej. – Dimitteret.

  Dernæst IV. Peder Lauridsen Skomager som foreløbelig forklarede, at han ikke kan sige hvilket sted ilden kom ud mens han var i byen, og blev kaldt hjem ved brandråb for at rede sin kone, og da han kom hjem slog allerede røgen så stærkt af gadedøren over gaden, at han slet ikke kunne se noget dertil. – Til 2.resp. nej. – Til 3.resp. ja, og bemærkede han, derfor at hans kone er stedse sengeliggende og har lagt på sengen i 4 år, hvorfor de måtte bære hende ud.  Hun kunne altså ikke forklare noget. – Dimitteret.

  Atter V. Jon Sørensens kone Ingeborg Hansdatter som foreløbelig forklarede, at hendes mand i dag ikke var i byen, og at hun på den tid ilden udbrød var i skolen, og kom ikke hjem førend deres eget hus var i brand, hvorfor han aldeles intet kan forklare herom. – Ligeledes forklarede hun foreløbelig, at hun sad ved hendes værelse og så det

Document info
Document views446
Page views446
Page last viewedSat Jan 21 13:52:31 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments