X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 13 / 121

402 views

0 shares

0 downloads

0 comments

13 / 121

røgte op af Christen Dyres tag som bor lige over for, hvorfor hun straks løb ud til gadedøren for at være derude, men da hun kom ud (sideskifte til pag. 496b) så hun at Christen Dyre allerede selv var ude at se efter røgen samt at de begyndte at rede deres børn, hun gav sig derfor ikke tid til at se efter hvor ilden var men løb straks tilbage, slog gadedøren i og redede sine børn ud af bagdøren så at hun i øvrigt slet ikke fik andet. – Til 2.resp. Nej, dertil mærkede hun intet. – Til 3.resp. Ja. – Dimitteret.

  Derefter VI. Laust Glarmester som boede til leje i Christen Dyres hus i et værelse som går nærmest ind til Christen Glarmester hus, som foreløbelig forklarede, at han stod og læste i en bog idet han hørte noget knække i kornet på loftet som han troede var høns der pikkede som ofte havde været tilfældet, men omtrent et halvt kvarter derefter så han røg på gaden, hvorfor han løb ud og så at luer slog ud af den nordre ende af Christen Uhrmagers hus, han løb nu ind igen for at ville have redet noget, men alt var bespændt med røg, hvorpå han så ville have gået ind til hans søster Christen Dyres kone for at se om hun havde fået hendes børn redet, men kunne ikke komme ind fordi taget allerede skred ned af huset. – I hans værelse havde han intet andet end en liden esse hvortil der var en god og stærk skorsten, og han havde ikke haft ild på den siden middagen før branden, altså omtrent 20 timer før, da han havde haft nogen ild for at varme en loddebolt. – Dimitteret.

  Atter fremstod VII. Slagter Smidt som svarede til 5.resp. Han lod den ligge på loftet så vidt han erindre var den på størrelse af børne- eller fruentimmer træsko, den var afslidt flad under bunden, for resten så den ud til at være ganske brugelig og var ganske ren. – Til 6.resp. Nej, så svarede han aldeles ligegyldig da han spurgte ham hvorledes den var kommet der "at det vidste han ikke". – Til 3.resp. Ja han ved ikke videre end hvad han har forklaret. – Dimitteret.

  Igen VIII. Torsten Hansen af Toftnæs som forklarede foreløbelig, at han stod og slukkede på hjørnet lige over for Apoteket da han så det begyndte at ryge ud af Morten Jonassens hus, han kom da med flere hen til huset og langede vand op til dem som var på loftet for at slukke og da det derpå blev råbt, at de ikke behøvede mere ilede han ud for at bære vand til sprøjten, og da han straks efter kom bort med en sprøjte ført til Nørre Gade og dernæst til Smede Gade så mærkede han ikke til hvad der passerede. – Derefter svarede han til 7.resp. Nej, han havde

Document info
Document views402
Page views402
Page last viewedWed Jan 18 08:10:28 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments