X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 16 / 121

428 views

0 shares

0 downloads

0 comments

16 / 121

forlanges deres forklaringer at berigtige.

  Derefter blev tilkaldt Kirsten Marie Hansdatter, Tøste Mikkelsens koner som på given anledning forklarede, at Peder Foersums kone Marthe i fredags aftens i mørkningen var kommet hen til hende og kaldt på hende, hun måtte straks komme ud hun havde noget at tale med hende om, han løb da straks med hende hvor Lankens kone. Da viste hun den tørv der var ild i, som de havde fundet og udtaget af tørvehuset, og da hun spurgte dem hvorledes den kunne være  indkommet, da de havde lås og nøgle til deres tørvehus, svarede de hende at de ikke altid tog nøglen af, hvorpå hun uden videre løb over til brandvagten for at advare dem derom. Videre forsikrede hun ikke at vide sig heller nogen anstændighed som kunne lede til oplysning herom eller i nogen henseende at have nogen mistanke til nogen, hvilken hendes forklaring hun forsikrede at hun trøstede sig til med ed at bekræfte. – Hvorpå hun fra retten blev dimitteret.

  Retten skønnede således ikke rettere end at mistanken mod disse personer som dog selv i tide har gjort anskrig, at videre arrest ikke er nødvendig eller forsvarlig, hvorfor deres arrest blev anuleret. – Derimod ansås det nødvendigt for det første ind til (sideskifte til pag. 497b) forhøret videre kunne fremmes at sikre sig Morten Jonassens og kones person. – Således blev Brandretten for i dag hævet og udsat til i morgen eftermiddag klokken 3.

Rosenørn - N.Thoersen – Warthoe -  Chr.Sørensen.

Testes: Lÿdich Giörthe og Christen Kok.

Aar 1821 den 22 juni blev på Varde Rådstue af byfoged  og justitsråd Rosenørn tillige på skriverens vegne, i forening med brandinspektør Warthoe, borgercaptain Thoersen og brandassistent Sørensen med testes Christian Kok og Chr. Christiansen.- at fortsætte Brandretten i (?) fra den 21 juni sidst.

  Hvor da fremstod XII. Jens Lankens søn Christen som vedblev efter at han på det alvorligste var formanet om sandheds udsigende at forklare at han ikke vidste videre til oplysning at forklare, samt erklærede sig villig til når forlanges, sin forklaring med ed at bekræfte. – Dimitteret.

Document info
Document views428
Page views428
Page last viewedFri Jan 20 03:49:51 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments