X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 18 / 121

384 views

0 shares

0 downloads

0 comments

18 / 121

ikke thi hun opholdt sig som meldt i toften med barnet indtil hendes mindste søster Karen råbte på hende at deres moder var bleven syg, derpå kaldte hun på hendes fader som derefter kom ned af loftet hvor han skulle have passet på for ilden, og hjalp han da tillige med comp. bemeldte hendes moder op i toften hvor hun blev liggende ved comporanten og hendes barn. – Til 19.resp: De andre havde begyndt at flytte lige så tidlig som dem. – Til 20.resp: Det havde hun ikke sagt og ved intet derom. – Til resp.21: Det har hun intet set og ved intet deraf. – Til 22.resp: Hun havde kun et par træsko og disse brændte tillige med et skrin med det meste af hendes tøj. – Til 23.resp: Fordi de kaldte på ham da deres moder lå ved brønden og var syg. – Til 24.resp: Hun var virkelig syg og lå som meldt ved brønden på den tid da hendes fader stod vagt på loftet, og da de kaldte ham ned derfra. – Til 25.resp. Nej, hun så ikke noget dertil, da hun allerede den gang var op i toften med hendes barn. – Til 26.resp: Det ved hun ikke. – Til 27.resp: Det ved hun ikke, hun så dem løbe over toften igen. – Fratrådt til videre (pause).

  Atter fremstod XVII. Morten Jonassens søn Jonas som forklarede, at han tjente hos købmand Niels Lassen og bar vand til sprøjten, samt at han havde da bemærket at der var nogle folk oppe på en stige for at slukke på hans faders hus udvendig, men han var løbet, så gesvindt at han ikke havde lagt mærke til hvem der var på stigen. Stigen, eller hvad det var for en stige de havde, noget efter kom han ned fra Vester Gaden, og så at hans faders hus stod  lys lue, hvorfor han løb ind til hans husbond og hjalp at bjerge så længe til huset var opbrændt, først da dette var passeret gik han over til sine forældre som han fandt i Søren Lundsagers toft ved det tøj de havde bjerget, og mærkede han ikke at hans moder var syg, så der var ingen andre end hans yngste søster og broder, hans øvrige søskende så han ikke noget til. – Fratrådt (pause).

  Derefter XVIII. Kirstine Mortensdatter, Morten Jonassens datter, som forklarede, at hun tjener hos Iver Meilbye, hun kom ned til hendes forældre da hendes husbond tillod hende at gå hjem for at hjælpe dem, da de hørte der var ild i Morten Jonassens hus, da hun kom var huset allerede i brand, hun aldeles ikke set noget til når ilden var kommen op der, hun gik bagom og kom ind i Søren Lundsagers toft, hvor hun hjalp hendes forældre at bære deres tøj fra deres have op i denne toft, hun var ikke inde i huset den hele dag og ingen havde

Document info
Document views384
Page views384
Page last viewedTue Jan 17 08:08:36 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments