X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 19 / 121

426 views

0 shares

0 downloads

0 comments

19 / 121

fortalt hende noget om træskoen som var fundet på loftet, som hun forsikrede ikke at have vist  førend det nu kom til undersøgelse. Hun forsikrede ikke at vide videre til oplysning herom. Hun fratrådte indtil videre.

  Atter XIX. Morten Jonassens datter Karen, 13 år gammel ukonfirmeret, som forklarede at da hun kom hjem af marken fra køerne brændte det i Jens Brunns hus, hendes fader var kommet ind kort før, hun løb straks hjem og hjalp hendes forældre at bjerge af deres tøj ud i haven, men de fik det ikke alt sammen bjerget. – Derefter svarede hun til 16.resp: Hun så ikke at han gik op på loftet, men hun tror han var deroppe, men om Smidt var der oppe ved hun ikke. – I anledning heraf svarede hun med videre på given anledning at deres dejtrug som hun ved stod (sideskifte til pag. 498b)  på loftet endnu ikke var bjerget den gang, men hun så sien at den var bjerget, uden at hun dog ved hvem der bjergede den, den gang stod deres egen loftsstige op til loftslemmen. – Til 17.resp: Nej. – Til 18.resp: Det ved hun ikke hun så aldeles ikke slagter Schmidt. – Til 21.resp: Det ved hun ikke, hun mærkede intet der til. – Til 23.resp: Det ved hun ikke, hendes fader kom ned da hun kaldte på ham fordi hendes moder var blevet syg. – Til 24.resp: Hun var virkelig syg, thi hun faldt om i klynehuset og der fandt comp. hende da hun kom ned fra haven for at ville hente mere tøj, så vidt  hun ved gik hendes søster også i gården og flyttede den gang, og hendes fader kom i det samme ned af loftsstigen og bar hende ud, hvem der havde kaldt på ham ved hun ikke, hun hørte ikke hvem der kaldte på ham, hun kaldte hverken på ham eller nogen anden. – I anledning af denne besvarelse gjorde retten hende opmærksom på, at hun i sin besvarelse på 23.resp. næst inden havde sagt at hun kaldte på ham, hvortil hun svarede, at det måtte være en tiltagelse, og vedblev at forsikre at hun hverken havde kaldt på hendes fader eller på søsteren, og for øvrigt tilføjede hun, at det var kort før ilden brød ud af huset at hendes moder blev syg. – Til 25.resp: Nej, hun så ikke noget dertil før end branden brød ud kort efter at hendes moder var blevet syg. – Til 26.resp: Det ved hun ikke. – Til 28. resp: Nej. – Til 29.resp: Der var en luge ud til gaden, men den var ikke oplukt. – Fratrådt indtil videre (pause).

  Derefter blev fremkaldt arrestanten Morten Jonassen som under X har afgivet forklaring ved forhøret i går, som efter ny formaning til sandheds udsigende, vedblev at forsikre, at han ikke vidste, og ikke

Document info
Document views426
Page views426
Page last viewedThu Jan 19 23:49:48 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments