X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 28 / 121

390 views

0 shares

0 downloads

0 comments

28 / 121

alvorligste at forsikre at hun var uskyldig og ikke vidste nogen at opgive mod hvem hun kunne fatte mistanke. – Dimitteret. – Peder Foersom blev ligeledes dimitteret. – Og forhøret for i dag hævet.

Rosenørn.

Christen Kock & Erik Sandbeck.

Aar 1821, den 27 juni blev på Varde Rådstue af byfoged justitsråd Rosenørn, i forening med borgerkaptajn A. Thoersen, brandinspektør Warthoe og brandassistent C. Sørensen sat en brandret i fortsættelse af 22.juni, med testes Christian Slagter og Jens Rabeck

    Da fremstod XX. skræddermester Christian Weis som boede lige over for Christen Dyres hus; denne forklarede på given anledning foreløbeligen, at han havde været oppe hos byfogeden med nogle for ham forarbejdede klædningsstykker, da han kom hjem mærkede han aldeles ikke hverken til ild eller røg, han spiste sin frokost og gik derpå ind i værkstedet som vender ind til gården, og i dette øjeblik han var kommen ind råbte en af hans drenge ude fra at der var sådan en røg hvilket ikke var uden et kvarter efter at han var kommet hjem og han foer straks ind i stuen, og i samme øjeblik løb hans kone fra køkkenet ind i deres sovekammer, da han kom ind i stuen så han at lue og røg slog ud af Christen Dyres tag, hvorfor han gav sig ikke tid til at se videre hvor vidt branden var; derimod har hans kone fortalt ham, at da hun kom ind i sovekammeret som var i samme øjeblik som han trådte ind i stuen, så hun at Christen Uhrmagers gavl styrtede ned over på Peder  Møllers skomagers hus og med den mængde brændende tag som på engang ved denne anledning faldt ned var det at deres hus i et øjeblik blev tændt (sideskifte til pag. 501b) det er som derfor umuligt at sige i hvilket af disse huse ilden først er opkommen, for øvrigt bemærkede han at medens han spiste sin frokost så han Christen Dyres sidde ved den ene side af bordet at spise og hans kone ved den anden med et lidet barn.

    Derefter svarede han til 2.resp: Nej. – Til 3.resp: Ja, han ved ikke videre end hvad han har forklaret. – Sluttelig bemærkede han at hans kone opholdte sig på landet ved nogle af hans familie, og derfor ikke i dag kunne møde, ligesom hun ikke heller så vidt ham vedkendt vidste videre til oplysning herom at forklare om det hun straks havde fortalt ham, og som han her i dag i retten har forklaret. – Dimitteret.

Document info
Document views390
Page views390
Page last viewedTue Jan 17 19:21:06 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments