X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 29 / 121

487 views

0 shares

0 downloads

0 comments

29 / 121

    Derefter XXI. Christen Hansen Uhrmager som svarede til 1.resp: Nej, de havde ikke haft andet ild på skorstenen end aftenen forud til deres aftensmad, og om morgenen tidlig til at varme deres thekedel ved, de havde ingen bageovn i huset, og de havde hverken brygget eller vasket siden længe før pinse. – Til 2.resp: Om Christen Dyres folk havde haft sådan for ved han ikke. – Til 3.resp: Ja han trøster sig dertil og ved ikke videre at forklare, end at det sted hvor han først så ilden  bryde ud af taget var over Christen Dyres køkkendør der var på det hus som løb fra Christen Dyres gadehus tilbage og op i gården, men i samme øjeblik brækkede det også ud igennem taget på  siden til gården såvel på Christen Dyres som comp`s hus, den gang taget af hans  gavl faldt stod han inde i gården, og da var allerede tækket skredet ned til gårdsiden såvel af hans som Christen Dyres hus. – Dimtteret..

    Derefter XXII.  Christen Uhrmagers kone Dorthe Cathrine Hansdatter som svarede til  1.resp: Nej, ikke videre end de kogte grød aftenen forud og thevand om morgenen, og dette skete over et fyrfad i skorstenen. – Til 2.resp: Dertil har hun ikke mærket. – På given anledning forsikrede hun at hun ikke havde taget mere vand end til thevand da de hverken havde brygget, baget eller vasket. – Til 3.resp: Ja. – Dimitteret.

    Dernæst fremstod XXIII. Anne Marie Doctors som på given foranledning forklarede, at hun boede i Grydergaden og fra hendes dør af så hun op ad Nørre Gaden hvor hun da blev var af luer slog ud af Christen Dyres hus ud til gaden, men hvorfra det var kommen eller hvor mange steder der var ild i kunne hun ikke se, da hun så der var en stærk ild gik hun op i Vester Gaden for at redde hendes syge søn, og da hun for øvrigt ikke vidste (videre) til oplysning at forklare, blev hun fra retten dimitteret.

    Atter XXVI. Inger Hansdatter der havde boet i Peder Møller Skomagers afbrændte hus til leje. Denne var kommet hjem fra marked i Ringkøbing og begyndte at gøre alarm over at der var ild løs, hun gik derpå ud af bagdøren ud til gårdsiden hvor hun da allerede så luer ud af den vestre ende af Christen Dyres baghus, men om og hvor meget af forhuset og af Christen Uhrmagers hus der den gang var i brand kunne hun ikke sige da hun ikke kom så langt ud at hun kunne se der om, thi hun løb straks tilbage for at hente noget ud, som hun bar op i haven hvor hun blev siddende, og hvor hun da så alle disse huse stå i

Document info
Document views487
Page views487
Page last viewedTue Jan 24 19:38:38 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments