X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 5 / 121

480 views

0 shares

0 downloads

0 comments

5 / 121

hans barn og råbte, at deres moder led af krampe eller besvimelse i huset, hvorfor han kaldte til hende, og fulgte hende ud til det tøj de havde redet ud i haven, hvor han lagde hende i nogle sengeklæder, og han nogen tid havde stået ved hende blev der gjort anskrig, at der var ild i huset, og løb så derpå med flere, som han ikke ved hvem var hen til stigen, men de kunne ikke komme ind ved noget og på den side taget stod i lys lue på samme side, hvor det første gang røgt, men det var fløjen op og vel bespændt, for øvrigt forklarede han ikke ved der lå nogen træsko eller noget sådant på loftet, ikke heller ved han at sige, at der var nogen fremmed i huset da hans kone og børn så vidt han ved bjergede samme tøj ud. – Fratraadde (pause)

  Atter fremstod Morten Jonassens kone Maren Hansdatter som forklarede: At da branden opstod i byen var hun derhjemme med hendes datter Johanne som har et barn på en uge, samt hendes søn Rasmus 5 år gammel, de flyttede ud af tøjet i deres have eller toft.

  Noget før der kom ild i deres hus kom hendes mand hjem, da de havde mærket at folk gjorde anskrig at det røg ud af deres tag og hun mærkede at Smidt og hendes mand var inde på loftet, og efter at denne var gået og hendes mand havde hentet deres egen stige ude fra huset hvor den var bleven brugt til at gå op til taget med efterdi den stige Smidt havde bragt med var for kort, gik hun op til hendes mand på loftet, og så det efter, da de begge troede at det nu var slukket, gik hun atter ned og slæbte ud af deres tøj, men besvimede i det samme, og blev slæbt ud i haven til det tøj der lå, så vidt hun erindre var Tarben Hansen af Toftnis og Hr. Jacobsens pige Kirsten ved brønden i deres gård at tage vand da de bar hende ud i haven, hvor hun blev liggende i noget sengeklæder, for øvrigt forsikrede hun at hun ikke vidste at det havde været noget fremmed menneske inde hos dem, ikke heller havde hun mærket nogen folk på deres loft.

  Deres søn Hans som er svend hos C. Christensen skomager kom rigtig nok med og hjalp dem noget efter at han havde flyttet ud for hans mester, men han var mest hos Hr. Haunstrup, for øvrigt forklarede hun såvel som hendes mand, at deres hus var bygget for sig selv og ikke nogen indgang fra loftet eller neden til, til nogen af naboernes huse.

  På rettens videre tilspørgende, hvorfor de ikke straks havde meldt det passerede for politiet, svarede Morten Jonassen at han aldrig kom i tanker der om, da han var for forvirret, og kun tænkte på at passe på

Document info
Document views480
Page views480
Page last viewedTue Jan 24 08:12:08 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments