X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 52 / 121

419 views

0 shares

0 downloads

0 comments

52 / 121

ikke længe inden de sagde hun måtte gå bort med hendes børn, da de ikke kunne blive der med sikkerhed. Hun gik derfor ned til skomager Falks. De 2 af hendes børn kom der i møde og ville have været ind i huset da hun gik bort, men hendes mand kastet dem ud på gaden, siden så hun ikke noget til branden førend det var dæmpet i Nørre Gade, thi da gik hun derop, og da hun gik tilbage derfra var det at ilden tændte op i Morten Jonassens hus.

    Derefter svarede hun til 34 resp: Overensstemmende med næstforegående. – Til 39 resp: Nej. – Til 40 resp: Overensstemmende med 1'ste komparent. – Til 41 resp: Så vidt hun ved var det omtrent 1000 rigsdaler sølv. – Til 42 resp: Nej. – Til 43 resp: Et gammelt chatol som er meget forbrændt, 2 gamle stole, 1 kiste samt 3 gamle dyner og 1 par puder, hvilke sengeklæder hun havde kastet ind på bemeldte kiste, da de havde lagt i gården et par dage før branden for at veires (luftes) og (da) der begyndte at komme nogle dråber vand så at hun måtte have dem ind i en hast. For øvrigt fik de ikke bjerget videre end en del fjæl i gården, samt en kærne og noget mere træ husgeråd (sideskifte til pag. 510a) som stod ved brønden, hvilket Peder Rasmussen kørte ned til skomager Falk aftenen efter branden.

    Atter fremstod XXVI. Peder Rasmussen Post, som foreløbelig forklarede at taget allerede skred ned af Peder Møller Skomagers hus, der lå næst norden ned til Christen Uhrmagers, han kom den gang gående fra sit hjem og ville have været igennem Nørregade om til Apoteket. – Hvorefter han svarede til 44 resp: Aftenen efter at det havde brændt om dagen havde han efter begæring af Christen Dÿhre for ham kørt en del tøj ned til skomager Falks, som bestod af et chatol som var forbrændt noget på bagdelen og det ene hjørne og som stod på gaden, nogle fjæl, så vidt han husker en gammel kiste, samt noget trætøj som lå inde i Christen Dyhres gård hvor meget det egentlig var kan han ikke huske, men han kørte 2 gange, og foruden det her nævnte, så han ikke vider end nogle kar, baljer som lå omkring brønden i gården. – Til 45 resp: Hvem det er kommet ud fra kan han ikke sige. – Til 42 resp: Nej. – Dimitteret.

    Atter fremstod XXVII. Klejnsmedemester Peder Berg, som foreløbelig forklarede, at han stod i sit værksted som vender ud til Nicolai Kirkestræde, da hans kone pludselig kom råbende at der var ildløs i Nørregade hvor deres forhus vender ud; han løb da straks ud på gaden og så da luer slå ud af Christen Uhrmagers nordvestre gavl

Document info
Document views419
Page views419
Page last viewedThu Jan 19 13:57:59 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments