X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 54 / 121

492 views

0 shares

0 downloads

0 comments

54 / 121

forligsprotokollen indgået at udbetale for ham. Løs gæld havde han ikke betydeligt uden resterende rente. – Til 44 resp: Han har hørt ham selv sige han fik et chatol reddet, og så han i gården at der lå nogle sengeklæder og nogle fjæl som han hjalp at flytte bort fra ilden da de lå i gården førend ilden brød ud, men da retten derpå spurgte ham om han så dem ligge i gården da han første gang gik derud efter at han havde set røgen svarede han det lagde han ikke mærke til, men da han var kommet ud med urene af sit hus, og ikke mere kunne komme tilbage i samme var det han så disse sengeklæder og flyttede dem. – Til 46 resp: Han har ikke set flere flytte tøj for branden. – Til 47 resp: De havde lagt længe for at tørres. – Til 48 resp: Det benægtede han at have udspændt. – Til 49 resp: Det ved han ikke. – Til 50 resp: Fordi han vidste bestemt det var kommet op i naboens Christen Dÿhres hus først og derfor ikke kunne vide at det stod i avisen, at det først var opkommet i hans hus. – Til 51 resp: Nej, det vidste han ikke. – Til 52 resp: Han så nok at den var revnet, men det havde den fået af  spærrerne som var faldet om da huset brændte og havde slået den øverste ende af skorstenen ned, før tror han ikke den fattedes noget, thi ellers måtte den vel have været kasseret ved synet. – Til 53 resp: Han var hos Niels Jensen Hattemager. – Til 54 resp: Såvidt han husker havde han lagt om natten hjemme hos dem, hvor han for det meste logerede om natten, thi han havde nøglen gadedøren, så han kunne gå ind og ud når han kom fra hans mester eller ville til ham. – Fratrådt indtil videre.

    Atter fremstod sidstnævntes kone XXIX. Dorte Katrine Hansdatter som foreløbelig forklarede at hun noget efter hendes mand var gået i byen, var gået hen at lægge sig fordi hun var syg og mærkede derfor ikke noget til branden førend hendes mand kaldte på hende og råbte at han troede der var ild løs. Hun for da ud af sengen og tog en dyne og et par lagner med sig. Hendes mand gik med nogle ure og de gik begge ud til gårdsiden, og (sideskifte til pag. 511a) siden kom hun ikke ind fordi hun var så afmægtig at hun ikke kunne, og da kunne hun allerede se lægterne på Christen Dÿhres udhus der hvor det var sammen med forhuset nærmest ind til skorstenen.

    På samme tid noget efter at de var kommet ud, kom Laust Glarmester ud til sin søn ud til gårdsiden og sagde til hende hvor  e den ild kommet fra, hvortil hun da svarede, det kunne han vel se, thi hvor branden var stærkest der var den vel og kommet fra, da hun nu så

Document info
Document views492
Page views492
Page last viewedWed Jan 25 01:05:01 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments