X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 55 / 121

430 views

0 shares

0 downloads

0 comments

55 / 121

at her ikke var mere at gøre gik hun ned til Anders Toerbøl i Nicolai Kirkegade,  hvor hun havde en kiste stående med nogle kramvarer, som hun ville passe på, og som hun også fik reddet. – Derefter svarede hun til 38 resp: Nej. – Til 39 resp: Nej det ved hun ikke; hun mødte ham da han gik ned til Anders Toerbøl og da sagde han til hende at hendes mand havde skyld i den brand. – Til 40 resp: Overens-stemmende med hendes mand. – Til 41 resp: Det ved hun ikke til visse, hun har nu siden branden hørt det skulle være 200 rigsdaler sølv. – Til 44 resp: Nej. – Til 46 resp: Det ved hun ikke, hun har ikke set noget dertil. – Til 47 resp: De havde lagt der en tid lang. – Til 48 resp: Det havde de ikke sagt. – Til 49 resp: Det ved hun ikke. – Til 50 resp: Fordi hun syntes at det var at skylde dem for uret at sætte sligt i aviserne og skylde dem derfor. – Til 51 resp: Nej det ved hun ikke, thi det havde ingen talt om og hun havde hvert år set den efter og klinet den, men revner havde hun aldrig set i den. – Til 52 resp: Hun havde ikke set den siden det brændte. – Til 53 resp: Som foregående comparent. – Til 54 resp: Ja han havde lagt den nat hjemme, som han gjorde hver nat, thi han fik hans middagsmad og tevand hjemme hos dem. Hvor tidlig han var gået ud ved hun ikke, thi han gik altid ud om morgenen førend de stod op, da han fik hans tevand båret om til sig. – Hun blev derpå dimitteret tilligemed hendes mand.

    Det bemærkedes sluttelig at samtlige comparenter blev formanede om edens rigtighed samt at de der hos blev betydet at de måtte aflægge deres forklaring således som de trøstede sig til med ed at bekræfte, og da det var langt ud på natten og de afgivne forklaringer ikke gav nogen anledning til øjeblikkelig nødvendig forhør, så blev det hævet og til videre udsat samt det passerede med underskrift bekræftet.

Rosenørn.   Testes: Chr. Mortensen - E. Sandbeck.

Mandagen den 23 juli 1821, blev retten sat af dommeren tillige på skriverens vegne med stokkemænd Erik Sandbek og Christian Slagter, Jens Raben og Christen Christiansen alle af Varde (sideskifte til pag. 512b, nederst).

    Derefter blev foretaget Ekstra Retssagen anlagt af juristen mod Morten Jonassen af Varde for begået mordbrand. – Den tiltalte var løs og ledig for retten tilstede. (sideskifte til pag.513a) Actor

Document info
Document views430
Page views430
Page last viewedFri Jan 20 11:08:28 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments