X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 56 / 121

491 views

0 shares

0 downloads

0 comments

56 / 121

proc. Sørensen var mødt lige som defensor prokurator Guldager. Dommeren fremlagte en attest fra brandinspektør Warthoe ang. hvor meget at Møbel Assurance Compagniet i København denne brand har lidt. Hvilke attest lyder således folie 521. – Defensor fremlagte sit defensions indlæg, der blev modtaget til indlemmelse, og lyder således folie 521.

    Actor benægtede i almindelighed det af defensor urigtig og som ubevist fremførte, og vedblivende sin påstand, indlod han atter sagen under dom.

    Tiltalte blev adspurgt, om han havde videre til sit forhør at anføre, men han erklærede: Nej, idet han vedblev sin ofte givne forsikring, at der var intet menneske medvidere eller medskyldige i hans gerning. – Således blev denne sag til dom optaget, og arrestanten atter i arresten hensat. – Retten hævet.

Rosenørn.

År 1821, den 25 juli, blev på Varde Rådstue af byfoged justisråd Rosenørn tillige på skriverens vegne med testes Erik Sandbek og Jes Rabek, sat en ekstra ret, der af retten begyndte lydende folie 524 for at kontinueret det den 21 juli sidst udsatte forhør.

    Den under no. XXIV. forhen fremkaldte Christen Dyre fremstod og efter at være formanet til sandheds udsigende svarede til 55  resp: I chatollet var der nogle klædningsstykker af hans bedste klæder, nemlig: 2 kjoler, munderings trøje og kjole, nogle par bukser og nogle veste, 1 frakke m.m.; ligeledes var der et camisol af hans kones, et par lagner, nogle bordduge med mere ubetydeligt linned, ligeledes var der nogle klæder af pastor Fabricius som comp. forarbejdet, og endnu ej afleveret, noget vestetøj af Jens Mariagers, af penge var der ikke mere end en pung med 4 daler. – Deres bedste linned og lagener brændte så vidt comp. ved i dragkisten som stod i den anden stue, for øvrigt havde de ikke bjerget mere end de førhen omforklarede senge klæder, samt måske en pose med uld som lå så vidt vidnet erindre i kisten. – Til 56 resp: Han redede ej videre end sit sølv lommeur og et sølv beslagen pibehoved, derimod brændte der 3 sølvspiseskeer, 6 teskeer, 1 sukkertang samt et hovedvandsæg som sad i chatol skabet, som førhen forklaret lå på bordet afbrændte, dog havde han i gruset fundet nogle få suringer af dette sølv. – Til 57 resp: De var 7 folk og havde ikke fået mere end et par lagner reddet, og hans kone havde aldeles

Document info
Document views491
Page views491
Page last viewedWed Jan 25 00:21:10 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments