X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 58 / 121

432 views

0 shares

0 downloads

0 comments

58 / 121

kommet til hende på gaden, og havde sagt at han havde hørt at de var kommen så nøgen ud af deres hus, samme dag at det var brændt, hvorfor han selv anmodede hende at følge med ned ind i deres rebslager hus, da de havde endda fået noget redet.

    Til 58 resp: Hun ved ikke at der var mere der kunne veje, uden noget garntøj der var i en af de brændte skuffer under klappen. – Til 59 resp: Hun så aldeles ingen ild men blot røg, og var ikke til gårdsiden, thi hun skyndte sig bort med børnene, så snart hun kunne. – Til 60 resp: Hun har aldrig sagt og kan ikke sige hvilket hus det var opkommet i, thi da hun kom ud på gaden var det så bespændt med røg, at hun ikke kunne se. – Hen vedblev for øvrigt at forsikre, at hun ikke vidste hvorledes ilden var kommet. – Fratrådt til videre.

    Igen XXX. Laust Nielsen Glarmester som efter formaning til sandheds udsigende svarede til 61 resp: Han gik ud af gadedøren men her kunne han intet se for røgen, hvorfor han løb ud til indkørslen ved urmagerens gavlende, hvor han så luer slog ud af. – Til 62 resp: Da han havde været i porten løb han tilbage og ville have været ind i sit værelse, men da han kom på bagstien kom han i tanker om at han ville se om hans søsters børn var kommet ud, da han havde hørt skrig der inde, men idet han løb ud faldt han over nogle tagsten og taget begyndte at skride ned, derover kom han ej heller derind, men løb nu tilbage igennem Christen Uhrmagers port om i gården. – Til 63 resp: Det forekommer ham at han så såvel Christen Uhrmager som kone ude i haven. – Til 64 resp: Det erindre han nu ikke, det kan være muligt, at han kan have spurgt hende om de ikke vidste hvor ilden var kommet fra, men til visse erindre han det ikke. – Til 65 resp: Han erindre ikke hvad hun svarede ham og da retten nærmere spurgte om han ikke erindre at hun sagde om han ikke kunne se hvor ilden var stærkest eller var det opkommen, men han svarede dertil: Nej, sådant kunne han ikke erindre. – Til 59 resp: Derom erindre han intet, da han første gang gik om i Christen Uhrmagers port kom han ikke så langt ind at han kunne se om i gården, og da han anden gang kom om i gården var der en stærk hede, så han formoder at taget måtte have været nedskredet dog lagde han ikke så nøje mærke dertil at han kan huske det til visse, dog forekommer det ham, at han ikke så nogen brand i hans svoger Christen Dÿres sidehus straks da han kom derom, inden han forlod stedet så han (sideskifte til pag. 514a) rigtig nok ilden et stykke hen i dette sidehus, ligesom han også så spærrerne

Document info
Document views432
Page views432
Page last viewedFri Jan 20 12:44:41 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments