X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 63 / 121

424 views

0 shares

0 downloads

0 comments

63 / 121

    Endelig XXXXI. Christen Uhrmagers søn Hans Christensen som svarede til 75 resp: Han lå hjemme hos hans forældre, i stuen inden for det kammer hvor hans forældre lå. – Til 76 resp: Han var kommet hjem om aftenen mellem kl. 8 og 9, og gik derpå til sengs. – Til 77 resp: Han gik ud mellem 5 og 6, og hans forældre var endnu ikke opstået den gang. – Til 78 resp: Han var ikke ved skorstenen, hverken om aftenen eller om morgenen, om aftenen havde han spist grød og fisk med hans forældre da de var kommet af klynemosen. men om morgenen var de som meldt ikke opstanden da han gik bort. – Til 67 resp: Han var hos hans mester hattemager Niels Jensen da der blev råbt brand, han sprang ud i døren som er omtrent lige for den søndre ende af Nørre Gaden og så han da røg og kvalm slog ud af Christen Dÿres hus, uden at han dog kunne se hans faders hus (sideskifte til pag. 515b) eller hvorvidt ilden var for roy(?), han løb nu bag om, og kom om i hans faders, og da han kom der, stod såvel det hele tag af hans faders som af Christen Dÿres hus i lys lue, og taget faldt straks ned, så vidt han kan erindre faldt Chr. Dÿres forhus før end hans side huse men hvilken af forhusene enten Chr. Dÿres eller hans faders der faldt først ved han ikke. – Til 48 resp: Det har han ikke udspredt, ej heller har han hørt noget dertil. – Til 49 resp: Det ved han ikke. – Til 50 resp: Fordi det stod i avisen, og den dag ingen med sikkerhed kunne sige enten det kom op i hans faders eller Christen Dÿres hus. – Til 51 resp: Nej, thi han har ikke været på loftet i 3 á 4 år. – Til 52 resp: Nej det havde han ikke set efter, og den øverste ende faldt under branden. – Til 42 resp: Nej. – Dimitteret.

    Derefter fremstod de under XXIV og XXV fratrådte Kresten Dÿres og hans kone, og forklarede at i anledning af hvad der var anført, om det bjergede at de havde glemt 4 skjorter og 1 sabel som også lå i chatollet; med vider forklarede konen på given anledning at hun ikke er i stand til at erindre hvor det var rebslager Mariager tilbød hende de lagner m.m., som hans kone gav hende, det kommer hende for at det var på gaden, men det kan gerne være mens at det var i Lone Lundagers toft eller have hvor hun også var. – De blev derfor dimitteret, og forhøret for i dag hævet.

Rosenørn – Testes E. Sandbeck – Jes Rabeck (sideskifte til pag.516a)

Den 31'te juli 1821 blev af byfoged justitsråd Rosenørn, tillige på skriverens vegne med tiltagne meddomsmænd Christen Christiansen,

Document info
Document views424
Page views424
Page last viewedThu Jan 19 22:00:05 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments