X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 7 / 121

392 views

0 shares

0 downloads

0 comments

7 / 121

tørvehuset, og i går eftermiddag havde de flyttet det op på loftet. – Fratrådt indtil videre (pause).

  Retten måtte i anledning af denne comp. forklaring bemærke at alt hvad han havde forklaret i henseende til ilden er aldeles overensstemmende  med hvad ved undersøgelsen i aftes befandtes.

  Derefter fremstod Jens Lankens kone Anne Marie Lanken, hun forklarede i henseende til det passerede såvel i henseende til ilden inde i tørvehuset som til de andre tørv i gården, aldeles overensstemmende med hendes søn endnu med den tilsætning, at hun ikke kan erindre hvilket hjørne af tørven ilden var i, men som på kanten lige ud for det sted af bjælken hvor asken lå. Hun ved ikke at der har været andre fremmede folk i tørvehuset end Jørgen Damgaard der som efter hendes søns forklaring har flyttet tøj derind. – Om tørvehusets beliggenhed og indgangen til samme, forklarede hun overensstemmende med hendes søn, ligesom hun på given anledning forklarede, at de altid om dagen lod nøglen sidde i tørvehuset, samt at den aske der lå på enden må være aske en tørveglød og at denne var ganske kold da de kom der til.

  Hendes mand rører aldrig tobak, ikke heller så hun at Jørgen Damgaard havde nogen pibe med sig, desuden var dette fornævnte aske på remmen, at det (ei) kunne være af en tobakspibe, hendes mand lå for det meste hele dagen i går, og det var fordi han havde fået vel meget brændevin eller udmattet ved hun ikke. - Dimitteret.

  Atter fremstod Jens Lanken, som forklarede, at han i nogen tid havde opholdt sig i Janderup Præstegaard for at tyre, og først kom hjem da det var brændt her i byen, om hvad der passerede i går kan han slet ikke forklare da han næsten hele tiden lå til sengs. Han blev derfor dimitteret.

  Atter fremstod Peder Forsums kone Martha Nielsdatter, hvis mand ejer og beboer det halve af samme hus hvori Lanken boede. I anledning af det passerede med den ild som i aftes fandtes uagtet i Jens Lankens tørvehus forklarede hun i det hele aldeles overensstemmende med den i næstforrige comp. og i henseende til tørven som var funden i gården af Tøste Mikkelsen, da forklarede hun, at hun ikke mindes videre om disse tørv end at Tøste Mikkelsen løb hende forbi, og sagde han havde fundet 2 tørv hvori der var ild, stående i deres gård eller have og at han havde taget dem og lagt dem ind på hendes skorsten, disse tørv havde Marta Lankens sat ud

Document info
Document views392
Page views392
Page last viewedTue Jan 17 20:07:47 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments