X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 8 / 121

468 views

0 shares

0 downloads

0 comments

8 / 121

men hvad dag kan comp. ikke sige, thi da de tørv Lankens havde var fugtige, satte hun så tit slige ud til tørring.

  Dommeren gjorde hende opmærksom på, at så vidt han hørte sagde hun udtog i aftes, at det var den samme dag da branden begyndte her i byen, og Jens Lankens kone havde sat dem ud, men dette ville hun nu ikke tilstå at have sagt nogensinde (sideskifte til pag. 495a).

  Retten adspurgte hende dernæst, om hun ikke havde sagt til adskillige folk, at hun nok skulle oplyse hvor skammelig og uforsigtig Jens Lanken var med ild og lys, men hun forklarede ikke at have sagt sådant, for øvrigt forklarede hun, at hun ikke vidste hvorledes ilden var kommet ind i Jens Lankens tørvehus, samt at hun ikke havde været i Jens Lankens tørvehus førend denne sidstes kone kaldte på hende for at få ilden udtrådte.

  Atter fremstod hendes mand Peder Pedersen Forsum som forklarede på given anledning, at han har været ude at skære klyne både dagen før og samme dag det brændte; men om aftenen og natten havde han været hjemme, han havde ikke mærket til at noget menneske havde gået ud eller ind hos Lankens, ikke heller kan han i henseende til den ilds påsættelse som i går blev opdaget forklarede han, thi han var stedse omkring i byen med brandvæsenet, hvad angår de tørv som blev fundne i gården eller haven, da havde de så vidt han vidste stået i nogle dage for at tørres fordi Lankens tørv var våde, hvorfor de og af og til havde haft tørv ude at tørres. – Dimitteret.

  Atter fremstod Tøste Mikkelsen som forklarede, at han i torsdags eftermiddag da de med sprøjterne havde fået magt med den egentlige husbrand løb hjem for tillige at hente en spand vand, så kom da tværs over Jens Lankens gårds og have plads og så der stod 3 tørv opstillede på kant, hvori han blev var at der i den midterste var ild, han greb den da straks og lagde dem ind i Peter Forsums arnested, og sagde det til dennes kone, ligesom han og udtrådte ilden på det sted hvor det havde stået, for i øvrigt kunne han ikke bemærke at der var nogen glød eller deslige indlagt imellem dem, men det syntes snarere at det kunne være antændt med en gnist fra branden. Videre forsikrede han ikke at vide til oplysning herom. – Dimitteret.

  Atter fremstod Jørgen Damgaard som forklarede at hans kone var fraværende på landet i Skonager, hvor han havde fået hende i hus, som han selv tilligemed hans kone flyttet noget af deres våde tøj torsdag eftermiddag ind i Jens Lankens tørvehus og i går eftermiddags et

Document info
Document views468
Page views468
Page last viewedMon Jan 23 06:50:44 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments