X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 9 / 121

464 views

0 shares

0 downloads

0 comments

9 / 121

par timer før aften havde de flyttet de op på Jens Lankens loft, under dette arbejde med så ikke der var andre tilstede end han og hans kone samt Jens Lankens kone som så til dem, de mærkede hverken første dag eller i går eftermiddags allermindste hverken røg eller ildebrand i dette tørvehus, intet af deres tøj var bleven lagt op på bjælkerne, og intet af det har været så nær ved ilden at man kunne have mindste formodning, at ilden kunne have brændt derned, han havde selv 2'pri. Rst. for 40 rdl., i det halve hus som Jens Lanken ejede, næstefter 150 rdl., som Anders Olesen skomager har på 1'pri. og denne halve del er så vidt han erindre assuranderet for 160 rbd. sølv. – Da han ikke viste videre til oplysning at forklare, blev han fra retten dimitteret.

  Atter Christen Hansen Urmager som forklarede at han om morgenen var kommet hjem fra byen før branden begyndte, da han derpå sad ved sit vindue, så han en heftig røg slå ned i gaden, han foer til gade døren men kunne ikke komme igennem for røg, hvorfor han løb ud af bagdøren, og da han kom herud så han ilden ud af Christen Dyres tag ved køkkendøren, på den anden side af (?) hvori glarmesteren bor, han fare nu atter ind og fik sin kone ud af bagdøren og de kom siden ikke ind, og fik intet bjerget, hans hus var sammentækket med Christen Dyres udvendig, men til skel imellem deres loftsrum var indvendig en optækket gavl ende, hvor af der end også var nedfaldet noget, han ved ikke og mærket ikke til, at nogen havde været på loftet, på hvilket der desuden intet var andet end som noget hør der til hørte Christen Norr og som lå ind til Christen Dyres hus, men lå ikke højt, da der var kun lidet, og i tilstrækkelig afstand fra skorstenen; hans nabo til den anden side var Peder Møller skomager men imellem deres huse var indkørsel. Videre vidste han ikke om denne brands opkomst.

  Derefter fremstod hans kone Dorthea Cathrine Hansdatter som forklared i aldeles overensstemmende med hendes mand, men tilføjende, at de ikke havde brugt videre ild end om morgenen kl. imellem 6 og 7 til at koge noget thevand med, hun havde ikke mærket til nogen på loftet den dag (sideskifte til pag. 495b) og hun lå selv syg. – Demitteret.

  Atter Christen Dyre og kone Kirsten Marie Nielsdatter som begge enstemmigt forklarede at konen var kommen ud af gade døren med deres 3 børn igennem en meget heftig røg, og først efter at manden havde hentet noget tøj ud på gaden kom han ud i baggården da ilden faldt ham ned om hovedet, da han derpå kom ud i gården var hans

Document info
Document views464
Page views464
Page last viewedMon Jan 23 00:51:07 UTC 2017
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments