X hits on this document

Word document

Indledning, se side 4. - page 92 / 121

317 views

0 shares

0 downloads

0 comments

92 / 121

nordvestlige hjørne af Guldager sogn, hvor der på begge sider af motortrafikvejen mellem Guldager-krydset og den vest for liggende viadukt over den gamle vej til Kraunsø, ligger nogle grupper gravhøje, hvis randzoner p.t. er beskyttet gennem braklægning af de pågældende marker. Mens et antal enkelte fritliggende gravhøje på de nærliggende landbrugsarealer år efter år skrumper ind ved en alt for effektiv landbrugsdrift! – Skal der virkelig en braklægning til for, at lodsejeren og jordbrugeren vil respektere Folketingets lovgivning ?

Leopard-kampvognsspor hen over "Ll. Jenshøj-2" syd for Børsmose- vejen i Aal sogn. - Eget foto taget fra sydvest den  7. juli 2002.

    Men også i det militære øvelsesterræn ved Oksbøl i Aal sogn står det sløjt til med samme lovgivne beskyttelse af "jordfaste fortids-minder" (registrerede bopladser og gravhøje), som udsættes for en fremadskridende destruktion(2), – på Dronningens Ordre ?

    Sidst har Leopardkampvogne her i år holdt i stilling klods op ad gravhøj-2 i "Lille Jenshøje" syd for Børsmosevejen, og derved delvis frilagt gravhøjens stenbelagte overflade, som snarrest bør redes ved, at Forsvaret overdækker højen med lerjord og indhegner denne i lighed

Document info
Document views317
Page views317
Page last viewedWed Dec 07 09:03:21 UTC 2016
Pages121
Paragraphs1496
Words44109

Comments