X hits on this document

Word document

UTAS VÉLEMÉNYEK a Maldív –szigetekről. - page 10 / 35

128 views

0 shares

0 downloads

0 comments

10 / 35

       ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :  email: info@admiraltravel.hu   www.maldiv-szigetek.info

szoba teraszán a jacuzziban, amihez jár gyümölcs és tea. Nagyon nyugtató és lazító volt.

Borravaló

A személyzet tényleg nagyon kedves és bármit megtesznek, igazán megérdemlik a borravalót.

Mi a pincérnek és a szobafiúnak adtunk 30-30 dollárt (12 éjszakát voltunk), ezenkívül még adtunk a nagyobb kirándulásokon a legénységnek, a bárpultos személyzetnek és a masszőzöknek.

Hazaút

A transzfert a hazautazás előtti napon a recepción lehet lebeszélni, legkésőbb délig el kell hagyni a szobákat.

Az ott tapasztaltak alapján tényleg csak ajánlani tudjuk a szigetet.

Ha lesz még az életben lehetőségünk rá, akkor biztos visszamegyünk, mert azt a nyugalmat és békét, amit ez a hely nyújtani tud újra át szeretnénk élni.

MEERU Islandjacuzzis beach villa

Szobák:Baldahinos ágy volt, teliszórva virágokkal,mint a filmekben. Van a szobákban széf, LCD TV, kávé és teafőző gép, DVD lejátszó és nagyon  tetszett nekünk a nyitott fürdőszoba, ami a hátsó zárt teraszra nézett, ahol a Jacuzzi is helyet kapot . A szobákat naponta 3-szor takarítják.

Sziget:Úgy tudom, hogy Meeru maldív viszonylatban nagyobb szigetnek számít, kb. 40-50 perc alatt lehet körbesétálni .Mi ennek csak örültünk, mert így az embertömeg nagyon jól eloszlott, és nem éreztük azt , hogy  mennyien is vagyunk..A cipőket nyugodtan otthon lehet hagyni, elég a papucs, de igazából mezítláb is lehet mászkálni, mert az egész sziget homokos .Ez érvényes az éttermekre is.

Kézpénz forgalom nem nagyon van, mindent szobaszámlára terhelnek, aminek 500 dolláros kreditje van, ha ezt eléri valaki, akkor azt a recepción ki kell fizetni és a kredit újra indul  . Természetesen a nemzetközileg elismert hitelkártyákat elfogadják.

Borravalót mi adtunk a pincérünknek, mert ugyanaz volt egész héten,de csak utolsó este adtuk neki oda,meg adtunk a takarítóknak ,mert miden este gyönyörűen megágyaztak,virágokkal hintették be az ágyat(nem minden szobában csinálják,így de egy kis mosoly és  némi pénz fejében a miénk miden este csodaszép volt)!

Étkezés:A szigeten 2 fő étterem van: a Farivalhu és a Malaan, a szobától függ, hogy ki hol fog enni .A különbség a kettő között, hogy a Malaan-ba csak 18 éven felüliek mehetnek, tehát az összes gyerekes család a Farivalhu étteremben fog étkezni.Mi a Farivalhuba kerültünk, az volt közel a szobánkhoz.Nagyon nagy volt a választék és istenien főztek(magyar a főszakács)!

All inclusive – főleg azoknak éri meg befizetni, akik szeretik az alkoholt, mert bizony semmi sem olcsó a szigeten, az alkohol meg pláne nem .Mi nem bántuk meg, hogy ezt választottuk, mert tényleg nagyon sokat kell inni, hogy ki ne száradjunk és így nem igazán gondolkodtunk azon, hogy akkor most mit is kérjünk.Az all inclusive ellátás az összes bár használatát lehetővé teszi.Nekem nagy kedvenc volt a Dhoni Bár,onnan néztük a naplementét minden este egy pohár  koktél társaságában, a kiszolgálás  nagyon profi volt és kedvesek voltak.Ez az egész sziget személyzetére  igaz volt. Segítőkészek voltak mindenhol,főleg a búvár bázison.

Sportolási tevékenység:Mi szinte miden nap kimentünk búvárkodni(én csak snorkelezni ).Hajóval vittek ki minket a kb. 1 km-re lévő House Reef-hez,ahol csodás élővilág tárult elénk nem csak a búvárok láthatták  ezeket ,hanem a snorkelezők is , a korall zátony is gyönyörű volt.  Kb.:6 dollár / fő .Elmentünk távolabbi  ( Kagi és Eriyadu) szigetekhez  is búvárkodni,ami szintén nagyon meseszerű volt. Kagi egy lakatlan sziget csodaszép korallzátonnyal és víz alatti élővilággal körülvéve és mindez kb 20m-re van a parttól. Itt 3 órát töltöttünk + merülések, majd egy isteni finom barbecue ebédet fogyasztottunk el amit a legénység készített el számunkra.Eriyadu egy másik turista sziget, ennek a szigetnek is gyönyörű korallzátonya van.Itt 2 órát töltöttünk el + a  merülések.A merülési árak sem  vészesek . Érdemes saját felszerelést vinni,mert a kölcsönzés viszonylag drága.Van több kirándulási és sport lehetőség is, de számunkra a búvárkodás kimerítette  az aktív pihenésre szánt időt.

Spa:A szigeten 2 spa van: egy víz fölötti és egy szárazföldi. Különbség leginkább az árakban van, a víz fölötti általában 10 dollárral többe kerül,de szerintem megéri ilyen helyen kipróbálni,ami nem hagyományos.Én egy aromás teljes testmasszázsra mentem el,a víz fölötti spa-ba,ami egyszerűen eszméletlen kikapcsolódást  nyújtott , a masszázs asztal alatt üveg padló volt és le lehetett látni az

Document info
Document views128
Page views128
Page last viewedTue Jan 24 01:02:18 UTC 2017
Pages35
Paragraphs630
Words17312

Comments