X hits on this document

Word document

UTAS VÉLEMÉNYEK a Maldív –szigetekről. - page 12 / 35

121 views

0 shares

0 downloads

0 comments

12 / 35

       ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :  email: info@admiraltravel.hu   www.maldiv-szigetek.info

gond.

Különben érdemes all inclusive-ra befizetni, mert nagyon drága amúgy minden, pl egy cola 5.5 dollárba kerül, 2 dl üdítő 5 dollár, az alkohol pedig 14 dollár egy fél dl. Mindent meg lehet venni a  szigeten a mi csak szükséges lehet, még kártyát is a fényképezőbe, elemet, ruhákat, ami csak kellhet, de meg is kérik az árát, szóval érdemes nem elfelejteni a dolgokat, mert sokba kerül. A búvárkodáshoz szükséges dolgok is 3-4-szer többe kerülnek mint itthon, szóval van minden, csak nagyon drága. Az all inclusive-ot egyébként úgy kezelik, hogy 10-től 1-ig van, de nem mindenhol minden, tehát pl reggelihez nem lehet colát inni, és 10 előtt 5 perccel nem adnak inni all inclusive-ra, meg kell várni a 10 órát. Különben ez a szögletesség is nagyon jellemző, de főleg az, hogy valójában a turista egyáltalán nem fontos. Megteszik azt, amire a tulajdonos kötelezi őket, de pont annyira kedvesek, amennyire muszáj.

A szigeten nincs készpénzforgalom. Mi persze úgy kezdtük, hogy első este 100 dollárt elkoktélozgattunk a bárban, szépen ki is fizettük készpénzben, mert tudtuk hogy az nem all inclusive, a pincér elvette a pénzt, és utolsó nap ezt is szépen ki kellett fizetnünk. Ugyanis sehol nem lehet és nem is szabad fizetni (persze a pincér erről nem szólt, csak eltette a pénzt), alá kell írni egy blokkot, és a legvégén fizet mindenki a számlákat az elutazáskor.  A széfről annyit, hogy csak a központi széf a biztosított, ahogy azt mondtam is, a szobákban lévő nem, tehát érdemes a nyaralás elején letenni a központi széfbe a pénzt és az iratokat, mert úgysem kell kp semmire, és úgy meg is marad.

. A vicc az az volt, hogy utolsó este a takarító személyzet egy cetlin szép álmokat kívánt nekünk, ami minden más esetben egy igazán szép gesztus lett volna.

A hazaút is kalandos volt, délben el kellett hagyni a szobát és 14:15-kor indult a hidroplán. Ami úgy zajlott, hogy háromszor kérdeztem meg a pultnál hogy jön-e majd értünk valaki, mert egész egyszerűen annyit mondtak, hogy üljünk csak le nyugodtan, majd szólnak. Egyébként 14:35-kor jött is értünk valaki, a szobánk száma 323-volt, és ő meg is kérdezte, hogy a 232-es szoba vagyunk-e, majd továbbment. Aztán megkérdeztem tőle hogy nincs-e a listáján 323, mire jót nevetett, hogy bocs, de, van, a 232 az a 323. Hát elindultunk és fél óra késéssel fel is szálltunk, és mivel még 3 szigeten leszálltunk és felvettünk embereket, így a 35 perces hidroplánút másfél órásra sikeredett. Mále-Doha semmi gond nem volt, Dohában kiírták, hogy a gép késik 4 órát, azaz 1:35 helyett 5:30-kor indul. A helyzetet bonyolítja, hogy Dohában egyébként nincs térerő, Pannonos telefonnal nem lehet telefonálni! Tudtuk hogy nem fogjuk elérni a csatlakozást, szóval mentünk a pulthoz, és elintéztük, hogy tegyenek át egy másik járatra minket, mondták, hogy rendben, a járat amivel mentünk volna eredetileg amúgy is törölve lett, de 11:50-kor megy egy helyttesítő járat, arra regisztráltak minket. Egyébként Rómából egy nap ez az egyetlen közvetlen járat van Budapestre, 9:30-kor! Szóval az 5:30-as gép 6:30-kor el is indult Dohából, majd még Rómában 25 percet gurulgatott a kifutón. Minket már várt egy fiú egy táblával, hogy a budapesti géphez vezesse a magyarokat, tízen voltunk egyébként, a többiek vietnámból érkeztek. Szóval a fiú odavezetett minket a géphez, 11:40-kor értünk oda a pulthoz, ekkor közölték, hogy az a járat már elment. Innentől nem beszéltek velünk, úgyhogy ez a táblás fiú próbált intézkedni, és addig jutott, hogy kapunk szállodai szobát holnapig, de az nem biztos, hogy a holnapi gépen lesz hely. Végül, hosszas ügyintézés után sikerült találni egy járatot Prágába és úgy Budapestre. Persze elvesztek a csomagok, dehát ez egyáltalán nem volt meglepő, az lett volna a csoda, ha nem. Ja, és természetesen ugyan kiterjed a biztosításunk a csomagok késedelmes érkezésére, de csak ha a célállomásra ér késve, hazafelé már nem térítenek semmit. De legalább most egy kedves hölggyel beszéltem, aki úgy tűnt, hogy mindezt valójában sajnálja.

Mindent leszámítva és összességében igazán szép nyaralásunk volt, de a következő emailben küldöm a képeket, azt hiszem, önmagukért beszélnek majd!

Egyebekben igazán nagyon köszönjük Önnek ezt a gyönyörű utat, valamit a segítséget, hogy felhívhattuk amikor gond volt és segített! Úgy gondoltuk, hogy a továbbiakban is szeretnénk Önökkel utazni.

Köszönünk mégegyszer mindent!

SUN ISLAND VÍZREÉPÜLT BUNGALÓ

Kedves Miklós!

Köszönöm érdeklődését, rendben lezajlott minden.

Nagyon jól éreztük magunkat.

Röviden:

Ami pozitív: a személyzet szuper, a víz gyönyörű, a homok fehér, a vízi bungalow nagyszerű. Az étel ízletes, jól főznek (általában). A Qatar Air jó választás volt, bár a Bécs-Doha járat lehetne nagyobb gépen.

Document info
Document views121
Page views121
Page last viewedSun Jan 22 00:29:04 UTC 2017
Pages35
Paragraphs630
Words17312

Comments