X hits on this document

Word document

UTAS VÉLEMÉNYEK a Maldív –szigetekről. - page 16 / 35

111 views

0 shares

0 downloads

0 comments

16 / 35

       ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :  email: info@admiraltravel.hu   www.maldiv-szigetek.info

foglalni. Az első merülés egy ún. check dive, ahol ellenőrzik a tudásod, ez mindenkinek kötelező. Aztán lehet szabadon merülni a merülőpárral a sziget reef-jén (a reefen egyébként van két roncs is látványosságnak), vagy jelentkezni a különböző vezetett hajós búvártúrákra.

Mi csak a house reef-en búvárkodtunk és véleményünk szerint a snorkelling több élményt adott, valószínűleg itt a hajós túra lett volna az igazi.

A house reef gyönyörű, tele élettel: láttunk teknőst, rájákat, Napólon halat, bohóchalat, tűzhalat, murénákat és még sorolhatnám:-)

A sziget felajánlotta, hogy az utolsó 3 éjszakát vízi villában tölthetjük, amit természetesen mi el is fogadtunk:-)

A vízi villa is gyönyörű, jól felszerelt, az igazi maldív érzést adja, bár az árát a deluxe villához képest nem éri meg, ha újra mennénk akkor is a deluxe villát foglalnánk.

Amit mindenkinek nagyon javaslunk az az egész napos snorkelling kirándulás - leírhatatlanul szép korallzátonyokat láttunk, a kedvenc a "Coral Garden" volt.

Gyors kitekintés az árakra:

1 hét alatt 2 főre a ebéd és italfogyasztásunk kb 300 USD volt, a 3 órás SPA kezelés 193 USD, az egész napos snorkelling kirándulás 2 főre 130 USD, egy merülés a házi zátonynál 2 főre 200 USD, az internet 1 órára 5 USD (sajnos a net nagyon lassú)

Az 1 hét leteltével átutaztunk Athurugára. Először nagyon furcsa érzés volt ott lenni, valószínű a sziget kis mérete és a többi maldív szigethez képest teljesen más mentalitása miatt (ez valószínűleg az olasz vezetésből ered), de nem tartott sokáig hozzászokni:-)

Itt beach bungallóban voltunk, a sziget maga pedig csak all inclusive ellátást kínál. Még a foglalásnál szerettünk volna vízi villát foglalni, de a telítettség miatt ez nem volt lehetséges, amit később egyáltalán nem bántunk.

Kérésünket figyelembe vették és különálló villát kaptunk, amely kb 15 m-re volt a víztől.

Itt a beach villák kisebbek a filitheyo-i villákhoz képest és nincs bennük tv (bár minket ez nem zavart).

A szobai minibár használata ingyenes (alkohol nincs benne, de külön kérésre feltöltik azzal is), napi egyszer töltik újra.

A szárazföldi villások a fő éttermet és parti bár-t használhatják. A bárban mindig van valami féle snack, gyümölcs amiből lehet falatozni és 5 órakor hozzák a szokásos pizzát:-)

Az ételek egyébként nagyon finomak, minden este van grill (általában halak), sokféle előétel, saláta, tészták,főétel, édesség, gyümölcs és fagyi.

A house reef is nagyon szép volt, nem igazán tudnánk választani, hogy melyik tetszett jobban. Itt a különlegesség reef-en élő sasrája csoport.

Itt voltunk big game fishing-en, ez 5 órás horgászat, sajnos nem voltunk túl szerencsések, csak 3 halat tudtunk fogni: 2 barracudát (egy 1 méterest és egy 60 cm-est) és egy 1 m-es kingfisht, amelyeket aznap este és másnap vacsorára felszolgáltak (ingyen). Mind a két hal nagyon finom volt.

Ezen kívül voltunk még egy snorkelling kiránduláson Kandholhu szigetének a house reef-jén. Őszintén szólva nekünk Athuruga house reef-je jobban tetszett.

Van egy kirándulás amire sajnos nem jutottunk el, de nagyon szerettünk volna (mivel pont az utazási napunkon volt és hetente csak 1x van :-() ez pedig a manta rája - cet cápa nézés.(ez egyébként egy kicsit drágább kirándulás mivel gyorshajóval visznek, kb 45 perc az út - 150 USD személyenként)

Amit Athurugán ki kell emelnünk az a pincérek kedvessége és professzionalizmusa - először nagyon furcsa volt azzal találkozni, hogy félig megittuk az italunkat és a pincér már ugrott is és újratöltötte.

Sajnos azt is meg kell említenem, hogy a bárban az egyik báros fiú nem igazán volt kedves, inkább mufurcnak nevezném, ami ha csak egyszer lett volna ilyen még ok, de egy héten keresztül folyamatos az volt...

Mindent összevetve nagyon-nagyon jól éreztük magunkat mindkét szigeten, bármikor visszamennénk, ha tehetnénk.

A két sziget közül nem igazán tudnánk választani, mert annyira más jellegűek, így nagyon nehéz is lenne őket összehasonlítani, vagy kijelenteni, hogy egyik jobb mint a másik.

Ez egyéni ízlés kérdése.

A lényeg a maldív életérzés megélése.

Üdvözlettel:………….

Document info
Document views111
Page views111
Page last viewedWed Jan 18 20:45:05 UTC 2017
Pages35
Paragraphs630
Words17312

Comments