X hits on this document

Word document

UTAS VÉLEMÉNYEK a Maldív –szigetekről. - page 28 / 35

131 views

0 shares

0 downloads

0 comments

28 / 35

       ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :  email: info@admiraltravel.hu   www.maldiv-szigetek.info

Austrian Airlines

Budapest- Bécs – Fokker 70-essel, meglepetésemre nagyon kényelmes volt a gép hatalmas lábtérrel.

Bécs –Male  -egy viszonylag új B777-essel mentünk, a recaro ülések miatt jó nagy volt a lábtér, érintőképernyős  volt a szórakoztató rendszer, az ételek is jók voltak

Hazafele egy régebbi B777-es jött, ez sajnos más messze nem volt olyan kényelmes, mint amivel jöttünk, a szórakoztató rendszer képernyője elég sok helyen csíkozott, így azért nem túl jó végignézni egy két órás filmet.

A Bécs-Budapest utat egy Bombardier Q400-assal tettük meg 35 perc alatt.

Fontos tudni, hogy a repteret Maldívon átépítik, így most teljesen másképp néz ki, mint eddig.

Hidroplán:

Vilamendhoo-ra a TMA gépei mennek, Vilamendhoo-nak saját várója van, ahol ingyenesek az üdítők, vizek. Még a váróban odaadják a sziget bejelentkezési lapját, amit előre ki kell tölteni.

Fontos, hogy ennek a lapnak a hátoldalán van egy nyilatkozat, amit alá kellene írni és arról szól, hogy a sziget nem felelős semmilyen ott történt problémáért- mi ezt nem írtuk alá és természetesen nem is kötelező (bár szerencsére nem volt semmi probléma, de úgy gondolom, hogy vannak dolgok, amiért a szigetnek igen is vállalnia kell a felelősséget)

Szerencsénk volt, mert alighogy megérkeztünk a váróba, már indult is a gépünk, ami nem a szokásos sárga-kék TMA gép volt, hanem egy kisebb, fehér 10 fős gép. Ennek köszönhetően szép nagy bőr fotelok voltak benne Először Veligandu-nál álltunk meg, majd onnan már Vilamendhoo-ra mentünk. A pontontól kb. 8 perc hajóúttal már a szigeten is voltunk.

Sziget:

A sziget maga szerintem pont megfelelő méretű, nem túl nagy és nem túl kicsi – 900 m hosszú és 250m széles és tele van gyönyörű zöld növényekkel és színes virágokkal. Olyan, mint egy szépen karbantartott nagy kert. Itt is megtalálhatók a szokásos állatkák: gyümölcsevő denevérek, gekkók, gyíkok, koel madár, heron és sajnos a varjú is.

Az egész sziget mezítlábas, a homok a legtöbb helyen finom puha. A parton elég sok helyen van már homokzsák (mondjuk minket ez nem zavar)

Szoba:

Beach villát foglaltunk, a szigetnek az utazás előtt 2 email-t is küldtem, hogy 173-tól 196-ig szeretnénk valamelyik különálló bungit és ezt teljesítették is, a 176-os számút kaptuk.

Ez a sziget északi oldalán van – ez az oldal sokkal szelesebb, mint a déli és kevesebb napot is kap, cserébe viszont nem volt hajóforgalom. Szemben elég jól látható Lily Beach szigete.

A szoba szép tágas, hatalmas franciaággyal és egy külön kanapéval, LCD TV-vel, DVD lejátszóval.

A fürdőszoba félig nyitott, a zuhanyrész is óriási, ketten is lehet egyszerre zuhanyozni. 2 külön mosdó van – bár szerintünk a mosdótálak nem túl praktikusak vagy lehet, hogy a csapok voltak csak túl rövidek, de kézmosáskor rendszeresen kifolyt hátra a víz.

Az egyetlen negatívum a szobával kapcsolatban az, hogy esténként rendszeresen megjelentek óriás hangyák és bizony éjszaka felmásztak az ágyba és volt, hogy arra ébredtünk, hogy rajtunk mászkálnak. Viszont a kis gekkókat a szobában és a fürdőben imádtuk

A szoba elhelyezkedése napozás szempontjából nem a legjobb, mivel előttünk egészen a part széléig voltak pálmafák, így folyamatosan félárnyékos volt. Bár mi napozni inkább a Sunset Pool-hoz jártunk.

Az utolsó éjszakára upgradeltek minket Jacuzzi Water Villára – a villa tényleg nagyon szép, itt már van iphone/ipod dokkoló is.

Ételek

Mivel beach villát foglaltunk a Funama étterembe jártunk enni. Természetesen itt is a tartózkodás végéig egy dedikált asztal van a szobához, de az étterem teraszán lévő szabad asztalokat is el lehet foglalni. Az Ahima étteremben (ide járnak a Jacuzzi Beach és Jacuzzi Vízi villás lakók) nincs dedikált asztal, oda ülhetünk, ahova szeretnénk.

Szerencsére elég nagy volt az ételválaszték, szerintem még a legválogatósabbak is találtak maguknak valamit.

Document info
Document views131
Page views131
Page last viewedTue Jan 24 03:57:53 UTC 2017
Pages35
Paragraphs630
Words17312

Comments