X hits on this document

Word document

UTAS VÉLEMÉNYEK a Maldív –szigetekről. - page 29 / 35

107 views

0 shares

0 downloads

0 comments

29 / 35

       ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :  email: info@admiraltravel.hu   www.maldiv-szigetek.info

Reggeli: mindin volt frissen készített tojás, ahogy kértük (rántotta, kemény tojás, lágy tojás, buggyantott tojás, omlett), sült bacon, valamilyen vékonyabb sült kolbász, 2 féle felvágott, sajtok, amerikai palacsinta, gofri (ezekhez szószok, dzsemek), müzlik, gyümölcslevek stb.

Ebéd és vacsora: legalább két féle hal, csirke, marha, bárány, különféle curry-k, tészták, gyümölcsök, saláták és fincsi édességek. Én nem szeretem a halat és húsokból is csak a színhúst eszem meg, de mindig tudtam mit enni.

Az egyetlen problémánk az volt, hogy nekünk az ételek kicsit fűszerezetlenek voltak.

Snorkelling

Nagyon-nagyon szép a sziget reef-je és dagálykor szerencsére a korall fölé lehet úszni, így nem csak a reef szélén lehet snorizni.

A sziget északi oldalán elég gyakran hullámzik a víz, erre nem árt felkészülni, a déli oldal sokkal nyugisabb.

Kirándulások

Három kiránduláson voltunk: manta túra, cet cápa túra és Thelanga island

A manta túrán egy sziget lagúnájához mentünk és szerencsénkre sikerült is látni őket. Nem árt, ha az ember bírja az úszást, elég fárasztó tud lenni a követésük.

A cet cápa túrán Sun Island mellé vittek minket a nyílt óceánra (ez a túra csak felnőtteknek van és ez nem is véletlen), itt van egy tengeri rezervátum, ahol a cet cápák szoktak táplálkozni.

Fel kell készülni arra, hogy nagyobbak a hullámok és hogy nagyon sok ember lesz ott, hiszen az egész atollban ez az egyetlen hely, ahol látni lehet őket. Tömegben úszni és még a hullámokkal is megküzdeni nem volt túl egyszerű, de megérte, hiszen cet cápát is láttunk

Thelanga sziget kb. 1 órányi hajóútra van. A kirándulás 10-16 óráig tart, és a hajó személyzete egy nagyszerű barbecue ebédet készít. A szigetnek nagyon szép, érintetlen korall-ja van.

SPA

Minden vendég kap egy 15 perces ingyenes masszázst ízelítőnek. Mi ezen kívül voltunk még a Honeymoon Indulgence páros kezelésen is – ebben van lábfürdő, bőrradírozás, teljes test masszázs, trópusi fürdő és testáplás.

A lányok ügyesek voltak, nagyon kellemes volt a masszázs.

Vitorlás

A szigeten rendszeres a túlfoglalás ezért szoktak vitorlás túrát szervezni 1 vagy 2 éjszakára. Ha valaki bírja a hosszabb hajózást, akkor érdemes elmenni, mert a hajóval a kiránduló helyeket járják végig – tehát láthat az ember mantát, cet cápát, Thelanga szigetére is mennek és van lehetőség horgászásra is, mindezt teljesen ingyen, ráadásul all inclusive az ellátás a hajón (ha valaki teljes panzión van, akkor sem kell fizetni ezért)

Árak

A minibár árai megegyeznek az étterem vagy a bár áraival.

1,5 literes víz: 4,5 dollár

Jegeskávé: 5,5 dollár

Üdítők: 5 dollár (ezek 0,33-as üdítők)

Koktélok: 8 dollártól felfelé

Összesítés

Nagyon jól éreztük magunkat és bármikor visszamennénk. Ha újra mennék, valószínűleg ugyan így beach villát esetleg Jacuzzi Beach Villát választanánk és biztos, hogy nem mennénk all inclusive ellátásra – mivel nem igazán iszunk alkoholt, ezért nem éri meg.

A 12 éjszaka alatt kb. 77 ezer forintot költöttünk italra, míg az all inclusive ellátás fejenként kb.135 ezer forint lett volna (persze ebben benne van a kondi terem és sporteszközök használata is, de egy ilyen helyen kinek van kedve az edzőteremben izzadni)

Az eddigi szigetek közül, ahol voltunk (Meeru, Filitheyo és Athuruga) ár/érték arányban Vilamendhoo a legjobb választás.

Szigethasonlítás - Bandos, Biyadoo, Filitheyo, Fun, Meerufenfushi, Royal, Sun, Vilivaru

Document info
Document views107
Page views107
Page last viewedWed Jan 18 06:37:06 UTC 2017
Pages35
Paragraphs630
Words17312

Comments