X hits on this document

Word document

UTAS VÉLEMÉNYEK a Maldív –szigetekről. - page 32 / 35

108 views

0 shares

0 downloads

0 comments

32 / 35

       ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :  email: info@admiraltravel.hu   www.maldiv-szigetek.info

Vízisportcentrum (színvonala, felszereltsége): 1/2. Bandos/Sun, 3. Royal, 4. Filitheyo, 5. Meeru, 6. Fun, 7. Biyadoo, 8. Villivaru (itt nem volt vizisportcentrum)

Szállásárak: 1. Meeru, 2/3. Biyadoo/Villivaru, 4. Fun, 5. Sun, 6. Filitheyo, 7. Bandos, 8. Royal

Helyi árak (a fizetos éttermekben, bárokban): 1/2. Biyadoo/Villivaru, 3. Meeru, 4. Bandos, 5. Fun, 6. Filitheyo, 7. Sun, 8. Royal

Általános benyomások (Bandos értrékelése): 1. Royal, 2. Filitheyo, 3. Bandos, 4. Sun, 5. Meeru, 5. Fun, 7. Biyadoo, 8. Villivaru Általános benyomások: (Fischelino értékelése): 1. Filitheyo, 2. Royal, 3. Bandos, 4. Sun, 5. Meeru, 5. Fun, 7. Biyadoo, 8. Villivaru

Sun , Fun és Bandos közül ahol már jártál melyik tetszett a legjobban?"

Nagyon nehezet kérdeztél, mert mindegyik sziget a maga módján nagyon tetszett, nem is igazán tudok közöttük sorrendet felállítani. De azért megpróbálom azt leírni, hogy az egyes szigetek szerintem milyen elõnyökkel, sajátosságokkal rendelkeznek egymáshoz képest.

Sun: Azoknak ajánlanám, aki szeretik a luxus-t, az "európaibb" környezetet, a rendkívül dús vegetációt, és nem ragaszkodnak annyira az olyan "természetes" környezethez, mint ami pl. Meeru-n található. A szigeten meg lehet találni a teljes kikapcsolódást, a nyugalmat is, de ugyanakkor a mozgalmas életet, zsúfolt bárt, játéktermet, diszkót is. Szerintem nagyszerû a partja, gyönyörû, fehér a homok, nagyon jó a lagúna, de a house reef nem a legjobb, és a szigetnél a sznorizás nem annyira élvezetes, viszonylag kevés a hal. (Merülõs búvárkodáshoz viszont Napoleonhal információi szerint gyönyörû helyekhez visznek el.) Kiválónak tartom a szolgáltatásait, nagyon jók a szervezett kirándulások, a sznorkeling kirándulás fantasztikus helyre visz, és ugyanez igaz az Island Hopping kirándulásra is. Messze van viszont a reptértõl, a hajótranszfer (3,5-4 óra) ezért nagyon megterhelõ lehet, különösen nagy hullámok esetén komoly "hánykolódásokra" is lehet számítani, ezért ajánlatos a hidroplán transzfer, ez viszont elég drága.

Fun: Kisebb, barátságosabb sziget, kiváló szolgáltatásokkal. Viszonylag gyér a növényzete (legalábbis maldív viszonylatban), ezért az élõvilága is szegényesebb, egyszerûbbek a szobái. Nagy elõnye viszont, hogy nagyon jó a partja, és mind a house reef, mind a lagúna kiváló. Helyben is lehet sznorizni, nem kell ehhez kirándulásra menni. A személyzet rendkívül barátságos, sokkal "családiasabb" a hangulat, és a kaja is nagyon jó. Nincs túl messze a reptértõl, gyorshajóval kb. 45 perc. A félpanziós szállás tekintetében az egyik legkedvezõbb árú sziget (nekünk 10.000 Ft/fõ/éj volt), és a teljes panziós felárat is érdemes befizetni, mert "csak" 1600 Ft/fõ. A helyi ital árak viszont drágák. A két szomszédos lakatlan szigetre át lehet menni apálykor, de nem száraz lábon, hanem térdig és néhol kb. derékig érõ vízben sétálva (legalábbis amikor mi voltunk ott).

Bandos: Nagyon szép, dús növényzetû sziget, Malé-hoz és a reptérhez közel (15-20 perc gyorshajóval), de ez nem zavaró. A transzfer viszont ezért jóval olcsóbb, mint más szigeteknél. Ennél a szigetnél nagyon jó a house reef, helyben lehet sznorizni, rengeteg a szép hal, bár az El Nino miatt az élõ koral itt is kevés. Minden este rája etetést lehet látni, illetve részt lehet venni benne. A homokos part sokkal kisebb, mint Sun-on, vagy a Fun-on, dagálykor a sziget sok részén nincs is. A szolgáltatásai jók, de nem annyira "szervezett"-ek, mint a Villa Island szigeteknél. Érdekes módon az éttermi étel,ital és víz árai jóval kedvezõbbek, mint a Sun-on és a Fun-on, és a kirándulás árai is olcsóbbnak tûnnek. A sziget méretéhez képest valamivel több szoba van, mint a Sun-on, vagy a Fun-on, enehezebb találni "elhagyatott" helyeket. Gyerekes családoknak is ajánlott, mert ingyenes, bekerített játszótér, játszóház is van. Itt is nagyon jó a kaja.

Talán ebbõl is látható, hogy szerintem mind a három sziget bátran ajánlható, a leírás, illetve a net-en megtalálható információk alapján talán mindenki ki tudja választani, hogy neki melyik tetszene leginkább. Mi mindegyik szigetre szívesen mennénk megint, de az az igazság, hogy egy esetleges majdani újabb maldív látogatásunkon inkább egy újabb, negyedik szigetet próbálnánk ki.

HELENGELI .    Ez egy sokkal kisebb es egyszerubb sziget, a szolgaltatasai is joval kevesebbek. Kulonosen

Document info
Document views108
Page views108
Page last viewedWed Jan 18 08:41:00 UTC 2017
Pages35
Paragraphs630
Words17312

Comments