X hits on this document

Word document

UTAS VÉLEMÉNYEK a Maldív –szigetekről. - page 34 / 35

114 views

0 shares

0 downloads

0 comments

34 / 35

       ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :  email: info@admiraltravel.hu   www.maldiv-szigetek.info

tobbfajta "napi" husetel is (hal, csirke, marha, barany). Akinek nem jon be a "napi food corner", az valaszthat kb 10 fajta egyeb, foleg europai etelbol is, mindig vannak olasz kajak, legalabb 2-3 fajta modon elkeszitett hal, egyeb husetelek, plusz zoldsegek, rizs es tesztaetelek, es mindig masfelekeppen elkeszitett burgonyakoret is. A heten legalabb 3-szor is volt isteni rak kaja, kozepes meretu, kb. 4-5 cm-es "prawns"-ok, grillezve, roston, nyarsra fuzve, 3-4 kulonbozo martassal. A desszertvalasztek is hatalmas, itt lehet igazan bunbe esni, kb. 8-10 fajta finom, sutemeny, ugyanennyi fajta gyumolcs, de pl. van sajt tal is tobbfajta finom francia es egyeb sajttal. Szoval a kaja tovabbra is isteni a Royal-on.

Ezen a szigeten szinte mindenfajta szolgaltatas van, igy mindenki megtalalhatja a kenye-kedve szerinti pihenesi es kikapcsolodasi format. A sport lehetosegek valaszteka szinte megszamlalhatatlan, focipalya, strandroplabda, tollaslabda, asztalitenisz asztalok, tenisz, squash, tobb tucat fele vizisport lehetoseg, stb. A nyitott barban pl. 3 biliard asztal, a masik barban igazi snooker asztal, es egy masik biliard asztal. Sokaig gondolkodtam, hogy mi az a sport, ami nincs, mig vegre rajottem: nincs bowling. Hat ettol meg egesz jol lehet nyaralni, foleg, hogy szinte minden mas van. Mi kiprobaltuk a teniszt es a fallabdat is, nehanyan a csapatbol tollaslabdaztak (valodi, tollaspalya van egy zart teremben), asztaliteniszeztek, strabdroplabdaztak.

Az egyik bar legkondis (Fun Pub), ahol minden nap kulonbozo programok is vannak, vacsora utan, este 9-tol, illetve hetente egyszer crab race, es persze boduberu is van.

A 160-163 közötti bungalók nem ikerbungalók, de szerintem a sziget legjobb partszakaszán, a Dél-Keleti oldalon vannak, ez az alábbi térképen a jobb alsó részen található.

A fõmolótól jobbra a 101-131 az Észak-Keleti oldal, itt a 101-102, a 103-104 és a 105-106 az ikerbungaló. A 132 az egyik Presidental Suite. A Dél-keleti oldal a sziget keleti csücskétõl kezdõdõ számozással 133-167, itt nincs ikerbungaló, de a 144-167 közötti részen a legszebb a partszakasz. A Dél-Nyugati oldal sem rossz, 168-209 számozású bungalókkal, itt sincs ikerbungaló. A 210 a másik Presidential Suite. Az Észak-Nyugati oldal a sziget nyugati csücskétõl kezdõdõ számozással 211-250, itt a 249-260 között 6 db ikerbungaló található.

VELIGANDU .

Veligandu élménybeszámoló,

Meeru-ról reggel 6-kor indult a speedboat vissza Hulhulé-ra. Az elõzõ 1-2 napban már érzõdött, hogy közeledik egy esõs periódus, és ezen a reggelen meg is érkezett. Nagy szél volt, erõsen hullámzott a tenger, és az út közben kétszer is rövid, de óriási zuhé volt. Szerencsére a hajó zárt részén voltunk. Kiszállás után átvittek minket Hulhule másik oldalára, a hidroplán reptérre. A maldívon két hidroplán légitársaság van, Veligandu-ra a "Maldivian Air Taxi"-val repültünk.

Hidroplánnal repülni az atollok között, fölülrõl látni a szigeteket, a lagunákat, és a csodálatos kék vizet hihetetlen élmény, még felhõs idõben is. Útközben megálltunk Madoogali szigetnél is, néhány utas leszállt, jópár meg föl, Õk utaztak vissza Hulhulá-ra. Nagy élmény volt felülrõl meglátni Veligandu-t, nekem már ismerõs volt, mert láttam róla több képet, és naggyából ismertem a formáját is. Leszállás közben zuhogott az esõ, nagy szél volt, és így a hidroplán nem a sziget végénél lévõ "hidroplán reptér"-nél, azaz a stégnél szállt le, hanem a lagunánál, és a partot kb. 10-15 méterre megközelítette. A legénység szólt, hogy vegyük le a cipõket, mert vízbe kell ugranunk, és a vízben kell kigázolni a partra. Elõszõr azt hittük, hogy viccelnek, de nem! És így is tettünk. Nagy show volt, nemcsak mi élveztük, hanem a sziget vendégeinek apraja-nagyja is ott bámészkodott, fényképeztek, videóztak az esõ dacára. A böröndjeinket a maldív fiúk a vállukra kapták a vízben, és a térdig érõ vízben gázoltak vele ki a partra.

A kissé viharos, de lelkes érkezést követõen megkatuk a velcome drinket, majd kitöltöttük a szükséges papirokat és megkaptuk a szobakulcsot is. A 105-ös szoba kicsit csalódást okozott, mert nem a víz felé nézett a terasz, és a Meeru jacuzzi villa után kissé puritánnak tûnt. Körülnéztem a szigeten, és láttam, hogy a 43 beach bungalow közül mindössze kettõ nem néz a víz felé, a 105-ös, és a 106-os, ezek egymás felé nézõ szobák voltak, egy 4 tagú családnak megfelelõ, de nekünk kevésbé. Elbaktattam a recepcióra, hogy kérjek másik szobát. Nagyon segítõkészek voltak, de mondták, hogy csak másnap reggel költözhetünk, mert akkor lesz üresedés. Felírták egy papirra a másnap reggeltõl megüresedõ kb.í8-10 szobát, és azokból mi kiválasztottuk a 141-est, ami szuper helyen volt. Másnap reggeli után költözés!

Aznap szinte végig borús idõ volt, hol esett, hol nem, de inkább igen. A szigetet gyorsan felfedeztük, sokkal kisebb volt, mint Meeru, a hossza a homokpad nélkül kb. 4-500 méter, a szélessége kb. 100-150 méter. A homokpad viszont tényleg meghökkentõen klassz volt, kb. 300 méter hosszú, és kb. 50-60 méter széles. Másnap már jobb volt au idõ, de még mindig borús. A 141-es szoba berendezése is puritán volt (Meeru-hoz

Document info
Document views114
Page views114
Page last viewedThu Jan 19 05:00:54 UTC 2017
Pages35
Paragraphs630
Words17312

Comments