X hits on this document

Word document

UTAS VÉLEMÉNYEK a Maldív –szigetekről. - page 8 / 35

110 views

0 shares

0 downloads

0 comments

8 / 35

       ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :  email: info@admiraltravel.hu   www.maldiv-szigetek.info

Először is köszönjük szépen az érdeklődését, nagyon jól éreztük magunkat, igazság szerint nem is nagyon akartunk hazajönni ebből a csodálatos paradicsomból!

A beszámolónkat Meeru-ról megpróbálom témakörökre szedve megírni.

Repülés

Qatar Airways-el repültünk, csak jókat tudok mondani róluk, modern repülőgépek, kedves személyzet, kíváló ételek és a turista osztály is tényleg kényelmes. Odaúton az átszállásra egy kicsit sokat kellett várni (6 óra), de azért még elviselhető volt.

Transzfer

A repülőtérre való megérkezés után odamentünk a Meeru-hoz tartozó pulthoz, ott mondták, hogy kb még 40 percet várni kell más járatokkal érkező utasokra és utána indul a hajó, addig nyugodtan üljünk le a bárban.

A hajóút a szigetig nagyon nyugodt volt, útközben láttunk sok szép szigetet, majd kb 50-60 perc után megérkeztünk Meeru-ra.Egy hűsítő törölközővel és egy koktéllal vártak minket, majd mindenkit személy szerint eligazítottak.

Sziget

A sziget maga gyönyörű, hófehér homokkal, dús trópusi növényzettel, kis gekkókkal és gyíkokkal, gyümölcsevő denevérekkel (nagyon jópofák ahogy lógnak a pálmafákon) és természetesen a türkiz színű és kellemesen meleg óceánnal.

Úgy tudom, hogy Meeru maldív viszonylatban nagyobb szigetnek számít, kb 40-50 perc alatt lehet körbesétálni.

Mi ennek csak örültünk, mert így az embertömeg nagyon jól eloszlott, és nem éreztük azt hogy tulajdonképpen mennyien is vagyunk.

A cipőket nyugodtan otthon lehet hagyni, elég a flip-flop papucs, de igazából mezítláb is lehet mászkálni, mert az egész sziget homokos.Ez érvényes az éttermekre is.

Fontos: áramátalakítót kell vinni, mert a szigeten angol szabvány szerintiek a konnektorok – és jól meg kell nézni, milyet veszünk itthon, mert a legtöbb nem földelt, nekünk is ki kellett cserélni az elsőt amit vettünk e miatt.

Nagyon erős a napsütés, ezért tényleg magas faktorszámú napozótejet kell venni, mi 50-essel kezdtük majd 30-assal folytattuk és még így is szép barnán jöttünk haza.

Én javasolnám a vízicipő használatát, mert a letört korall darabok igencsak kellemetlenek tudnak lenni.

Készpénz forgalom nem nagyon van, mindent szobaszámlára terhelnek, aminek 500 dolláros kreditje van, ha ezt eléri valaki, akkor azt a recepción ki kell fizetni és a kredit újra indul.

Főleg kisebb címletek váltását javasolnám a borravaló miatt. A nevesebb hitelkártyákat természetesen elfogadják.

Szoba

2 email-em ellenére se kaptuk meg a 700-as villák egyikét, bár őszintén szólva nem is bántuk – a 300-as villák elhelyzkedése sokkal központibb, minden könnyebben elérhető és egy kicsit távolabb is vannak egymástól.

Ezek a  víz fölötti jacuzzis villák nagyon szépek és tágasak,van bennük széf, LCD TV, kávé és teafőző gép, DVD lejátszó és a teraszról csak pár lépcső az óceán. Az ágy hatalmas, 180 cm széles.

Nagyon tetszett nekünk a nyitott fürdőszoba, ami a hátsó zárt teraszra nézett, ahol a Jacuzzi is helyet kapott.

A szobákat naponta 3-szor takarítják.

Étel/ital

A szigeten 2 fő étterem van: a Farivalhu és a Malaan, a szobától függ, hogy ki hol fog enni.A különbség a kettő között, hogy a Malaan-ba csak 18 éven felüliek mehetnek, tehát az összes gyerekes család a Farivalhu étteremben fog étkezni.

Mi is a Farivalhu-ba kerültünk, itt szobaszámhoz rendelnek egy asztalt és az adott asztal pincére lesz az, aki végig kiszolgál.

Az ételek nagyon finomak és a választék is óriási, a 13 nap alatt szinte minden nap új fogás – a párom legkényesebb pontja minden utazásnál az étkezés – de most 3 kg-ot hízott, azt hiszem ez mindent elárul

Persze lehet, hogy az is közrejátszik, hogy a főszakács magyar.

Egyszer vacsoráztunk az Asian Wok-ban, ez fizetős étterem, nem része az all inclusive-nak, de csak ajánlani tudom – mi Teppanyakin vettünk részt, ami nagyon látványos és egyben szórakoztató is volt.

All inclusive – főleg azoknak éri meg befizetni, akik szeretik az alkoholt, mert bizony semmi sem olcsó a szigeten, az alkohol meg pláne nem.

Mi nem bántuk meg, hogy ezt választottuk, mert tényleg nagyon sokat kell inni, hogy ki ne száradjunk és így

Document info
Document views110
Page views110
Page last viewedWed Jan 18 14:34:59 UTC 2017
Pages35
Paragraphs630
Words17312

Comments