X hits on this document

Word document

UTAS VÉLEMÉNYEK a Maldív –szigetekről. - page 9 / 35

109 views

0 shares

0 downloads

0 comments

9 / 35

       ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :  email: info@admiraltravel.hu   www.maldiv-szigetek.info

nem igazán gondolkodtunk azon, hogy akkor most mit is kérjünk.

Számunkra bőven elegendő volt a választék,van all inclusive nap koktélja is, bár az adag kisebb; a jeges kávé pedig valami isteni.

Viszont az üveges víznek nagyon furcsa íze van, igazából csak kb 1 hét után tudtuk megszokni.

Az all inclusive ellátás az összes bár használatát lehetővé teszi, a mi két kedvencünk a Pavilion és az Uthuru volt.

Szabadidő

Sportolási lehetőségből rengeteg van: tenisz, ping-pong, kondi terem, golf, kajak, szörf és még sorolhatnám, tehát igazából nem nagyon lehet itt unatkozni.

Van a szigeten egy nagyon jó minőségű műfüves focipálya, amin a helyiek szoktak délutánonként játszani.

Vasárnaponként rendezik meg a Vendégek – Alkalmazottok focimeccset, amin mi nagyon jól szórakoztunk.

A vendégek közül természetesen legtöbben angolok jelentkeztek.

Az eredmény előre megjósolható – 7:3 az alkalmazottak javára

Minden este van valami szórakoztató program: helyi zenekar, disco, film est, crab race és egyebek.

A szigeten 2 medence is van, mindegyik körül rengeteg nyugágy, az egyik a Dhoni bár mellett, a másik, az új medence nem messze a Pavilion bártól – ez kifejezetten 18 éven felülieknek.

Tény, hogy a lagúnában nem nagyon van korall, de még így is meg lehet találni azokat a helyeket, ahol nagyon jól lehet snorkellezni.

Az egyik ilyen a 700-as villák és a Spa között van, a Water Villák előtt is sok szép halacskát láttunk és a 300-as villáktól nem messze van egy nagyobb árok, ahol szintén gyönyörű az élővilág.

Rájából elég sok van, nem árt vigyázni, nehogy rájuk lépjünk, mert dagálykor rendszeresen a part szélén pihennek meg.

A sziget igazi korallzátonya kb 1km-re van, ahova hajóval lehet kimenni, vezetett snorkell túra keretében, ez kb 2 óra és fejenként 6 dollár, igazán megéri, mert nagyon szép az élővilága, bár főleg úszóknak, mert mély a víz és vannak erősebb áramlatok is.

Kirándulások

-Sunset Punch Cruise: az all inclusive része, naplemente túra, de egyben delfinles is, kaptunk egy punch-ot és láttunk delfineket is - bár az óceán igen csak hullámzott aznap este

-Kagi: én nagyon ajánlom ezt a kirándulást, ez egy egész napos snorkell túra ahol 2 szigetet látogattunk meg: Kagi-t és Eriyadu-t.

Kagi egy lakatlan sziget csodaszép korallzátonnyal és víz alatti élővilággal körülvéve és mindez kb 20m-re van a parttól. Itt 3 órát töltöttünk, majd egy isteni finom barbecue ebédet fogyasztottunk el amit a legénység készített el számunkra: grillezett hal, grillezett csirke, 3 féle saláta, zöldséges spagetti, 3 féle gyümölcs.

Eriyadu egy másik turista sziget, ennek a szigetnek is gyönyörű korallzátonya van, bár mi egy kicsit furcsán éreztük magunkat az ottnai vendégek között. Itt 2 órát töltöttünk el.

-Casting fishing: a szigeten 2 féle horgászati lehetőség van – a casting fishing és a big game fishing – mi a casting fishing mellett döntöttünk, mert itt 200 dollárért 4 órát lehett horgászni, míg a big game estében ez 2 óra lett volna.

Azt tudni kell, hogy a Casting esetében a helyi Dhoni nevű hajóval mennek ki horgászni, ami bizony elég billegős  - nagyon jó élmény volt és egyben egy újabb tapasztalat: ha az ember ilyenre megy és egy kicsit is gyengébb a gyomra készüljön előtte gyógyszerrel.

Ennek oka, hogy a hajó oda megy ki, ahol az óceán eléri a lagúnát és ezáltal itt a hullámok is nagyobbak és a hajó folyamatosan minden irányba bedől.

Szegény férjem 1 óra után olyan tengeri beteg lett, hogy ki kellett jönnünk, így a 4 órából csak 1 óra horgászat lett, de ez alatt is fogtunk 3 halat.

Itt kell hozzátennem, hogy nagyon rendes volt a sziget részéről, hogy nem a teljes összeget, csak a felét számolta fel.

-Diffushi: Meeru-val szemben lévő ún. Local Island – itt elmondják és megmutatják, hogy élnek a helyiek és van vásárlási lehetőség is – olcsóbb mint az ajándékbolt Meeru-n és természetesen a választék is nagyobb.

Természetesen ezeken kívül még rengeteg más kirándulási lehetőség is van.

Spa

A szigeten 2 spa van: egy víz fölötti és egy szárazföldi. Különbség leginkább az árakban van, a víz fölötti általában 10 dollárral drágább.

Kaptunk egy 15 perces ajándék masszázst, ezt a víz fölötti spa-ban vettük igénybe

A hely nagyon szép, nagyon kedvesek a masszőzök és tényleg minőségi, naturális termékekkel dolgoznak, ami számomra fontos, mert a bőröm elég kényes.

Mi a Honeymoon Indulgance nevű páros masszázsra fizettünk be, ami 2 órás és van benne lábmasszázs, testradírozás, teljes testmasszázs, fejmasszázs és egy trópusi fürdő (csak a víz fölötti spa esetében) a spa

Document info
Document views109
Page views109
Page last viewedWed Jan 18 10:55:29 UTC 2017
Pages35
Paragraphs630
Words17312

Comments