X hits on this document

218 views

0 shares

0 downloads

0 comments

41 / 71

De Bonte Was, FEMINIST 2, Amsterdam 1977

Van de ouderwetse emotionele uitbuiting heb ik nog wel een mooi voorbeeld van een diskussie in het vrouwenhuis, een paar jaar terug. Een oudere vrouw vertelde: 'Toen ik trouwde had ik allerlei emoties. Ze zaten in potjes, net een kruidenrekje. Die potjes waren dicht. Nog niemand had ze beroerd. In mijn huwelijk zijn ze opengegaan. Ik merkte pas dat er wat aan de hand was toen ze allemaal leeg waren.'

Hoe een Emotioneel-Erotiese Revolutie-relatie eruit ziet is aan het begin van dit artikel enigszins beschreven, maar nog wat onpuntig. Er valt bv. nog wel iets te zeggen over de aktieve erotisering die nu in relaties van vrouwen wordt gevraagd.

Aktieve erotisering geldt niet alleen voor vrouwen t.o.v mannen, maar ook voor vrouwen t.o.v. hun kinderen. Strelen is het sleutelwoord. Een uitwas is misschien het beste voorbeeld. Op 23 nov stond er in De Volkskrant een interview met Dr. Musaph. Hij vindt het voor de ontwikkeling van het latere seksuele leven van een klein kind van het grootste belang dat dat kind veel wordt gestreeld. Als een kind wegens een huidaandoening een zalfje nodig heeft, en de dokter heeft het gevoel dat de moeder het kind te weinig streelt, dan schrijft hij een verdund zalfje voor, dat de moeder i.p.v. één keer, een keer of zes per dag op het kind moet smeren. Dan wordt dat kind meer gestreeld (en dan is het later beter in staat tot seksualiteit). Zo worden moeders zonder dat ze het weten gedwongen tot strelen van hun kinderen (in dit geval op een idiote, echt 'rationeel' verzonnen mannerimanier. Dat mannen het verschil niet voelen tussen een wel en niet gemeende streling weten we allemaal uit ervaring. Maar dat baby's dat verschil niet zouden kunnen voelen, ook mannelijke baby's niet! Ik herinner me nog heel goed dat ik het prettig vond als m'n moeder me aanraakte, maar niet prettig als dat aanraken funktioneel was, bv. in het geval van een zalfje.)

Ook mannen moeten tegen de klippen op gestreeld worden. Dit geldt zowel voor hun lichaam als hun ego (Woolfs spiegel). Het is niet meer zo als in het rustige tijdperk van de emotionele uitbuiting vroeger, dat het voldoende is om ongericht lief en meegaand (= onderworpen) tegen hem te zijn en zijn wonden te likken die hij heeft opgelopen in zijn dagelijkse strijd om het bestaan (= kompetitie met andere mannen). De man wenst nu: positieve en opbouwende aandacht zonder dat direkt een beroep op hem gedaan wordt, om hetzelfde terug te doen, want de moderne man heeft het even druk als de vroegere al heeft hij veel kortere werktijden. Hij heeft nl. meer: hij heeft spanningen (stress). En hij heeft psychiese problemen, sinds de terapie-industrie voor elke beurs bereikbaar is geworden. Als hij onvoldoende aandacht krijgt, krijgt hij psychiese problemen. Ook daarbij moet je hem helpen. En je moet vaak goed maken wat zijn moeder verpest heeft, want moeders krijgen in terapieën de schuld. Je moet leren hem bij te staan, desnoods door zelf in terapie te gaan.

Als je dat zelf nog niet ontdekt had, dan leer je daar dat je man emotioneel geblokkeerd is. Je moet veel met hem praten. Je moet hem ontspannen. Bv. sensuele massage. Je moet hem helpen bij zijn angsten. Vooral angsten als gevolg van een dominante moeder zijn leuk om bij te helpen. Dan mag je zelf nl. niet dominant zijn, en dàt ben je gauw. Je kan je pink niet meer opheffen, of je doet het alweer, dominant zijn.

M.a. w.: wil je emotioneel kontakt, dan moet je dat zelf doen. Door zijn emotionele blokkering op te heffen. Door te strelen. (Praten helpt niet want dat kan hij niet als je het hem niet leert).

In de Emotioneel-Erotiese Revolutie-relatie zul je heel wat zachte mannen aantreffen. Niet-agressieve, enigszins slome mannen zijn een aantrekkelijke valkuil voor vrouwen, vooral voor vrouwen die met het feminisme in aanraking zijn gekomen. Eenmaal de relatie ingetuind, merk je dat ook dit soort man boordevol agressie zit. Bij verbaal-begaafde mannen, en dat zijn er nogal wat, vandaag de dag met al dat goeie onderwijs, uit zich dit in een eindeloze reeks subtiliteiten die snel een psychiese kwelling voor je worden. Ook dan komen vrouwen vaak in terapie terecht. Om er te

Document info
Document views218
Page views218
Page last viewedTue Jan 17 21:13:11 UTC 2017
Pages71
Paragraphs740
Words36593

Comments