X hits on this document

209 views

0 shares

0 downloads

0 comments

64 / 71

De Bonte Was, FEMINIST 2, Amsterdam 1977

HANDTEKENINGEN AKTIE VOOR ALENA

Voorjaar 1977 wordt de Tsjechiese Alena B., dierenarts, tijdens een lift, verkracht door twee mannen. Vervolgens nodigde zij de mannen uit voor een avondje bij haar thuis. Alena onthaalde hen daar op bier en aquavite met een slaapmiddel. Toen het tweetal sliep kastreerde ze hen zorgvuldig. Daarna belde ze een ambulance. De rechtbank veroordeelde Alena tot 7 jaar gevangenisstraf. Arbeidsters in Brno hebben een protestaktie gehouden tegen dit vonnis.

Vrouwen uit de Ned. feministiese beweging sluiten zich aan bij het protest van de vrouwen uit Brno, en gaan aktie voeren onder het motto: 'verkracht geen vrouwen, want het zou een dierenarts kunnen zijn! '

Wij eisen:

1. dat het bestaan van specifiek tegen vrouwen gericht mannelijk geweld wordt erkend

2. dat dit geweld tegen vrouwen ophoudt

3. dat nog uitsluitend vrouwelijke politie-agenten het procesverbaal opmaken in verkrachtingsgevallen.

Wij vrezen dat als deze eisen niet ingewilligd worden, steeds meer vrouwen gedwongen worden het recht in eigen hand te nemen. En dat terwijl wij tegen het gebruik van geweld zijn.

Wij protesteren bij de Tsjechiese regering tegen de lange gevangenisstraf en eisen herziening van het vonnis.

Deze handtekeningen worden de Tsjechiese ambassade tijdens een demonstratieve tocht aangeboden. Fotocopieën van de handtekeningenlijsten gaan naar het Ministerie van Justitie.

Document info
Document views209
Page views209
Page last viewedMon Jan 16 08:47:23 UTC 2017
Pages71
Paragraphs740
Words36593

Comments