X hits on this document

128 views

0 shares

0 downloads

0 comments

13 / 42

Memoria virtuală este modalitatea prin care se poate accesa mai multă memorie decât este instalată pe calculator. Cand vorbim de memorie virtuală, ne referim la fişierul de swap care se scrie şi se citeşte permanent în memoria RAM. Pentru a optimiza acest lucru trebuie să se schimbe locaţia în care se scrie acest fişier. Accesarea setărilor pentru memoria virtuală se face astfel: Start > Settings > Control Panel >System > Advanced tab > Performance Options sau Start > Control Panel > Performance and Maintenance > System > Advanced > Performance > Settings > Advanced.

Figura 6.2.

Memoria virtuală

Alte operaţii care conduc la optimizare:

Ştergerea fişierelor inutile care ocupă loc pe hard disk (fişiere temporare, junk file, reziduri rămase de la programele instalate şi dezinstalate de-a lungul timpului). Ştergerea se poate realiza şi cu programe de tip Cleaner sau manual. Este bine ca ştergerea să se facă odată la două sau trei luni. Locaţiile în care se pot regăsi fişiere temporare sunt: C:\temp; C:\tmp; C:\windows\temp; C:\windows\tm; C:\documents and settings\%USERPROFILE%\local settings\temp.

Dezinstalarea programelor care nu se mai utilizează. Dezinstalarea se poate face din Control Panel – Add Remove Programs (eventualele toolbar-uri care se instalează odată cu alte programe). Altă posibilitate este folosirea opţiunii Uninstall disponibilă după instalarea programului.

Optimizarea regiştrilor de sistem. Regiştrii de sistem reprezintă practic o bază de date în care aceştia îşi ”notează” programele instalate. Prin dezinstalare aceste informaţii nu dispar. Pentru curăţare se pot folosi programe de tip Open source, cum ar fi Using Registry Free şi Vit Registry Fix.

Updatarea sistemului de operare şi a driverelor. Pentru sistemul de operare folosim Windows Update (Control Panel – Security Center – Windows Update)

Controlarea programelor care se încarcă automat cu Windows-ul, verificând ce aplicaţii se găsesc în Start Up. Acest lucru se poate face folosind opţiunea Tools – Start Up şi cu ajutorul programelor de tip Cleaner.

Document info
Document views128
Page views128
Page last viewedThu Jan 19 06:36:04 UTC 2017
Pages42
Paragraphs732
Words9972

Comments