X hits on this document

134 views

0 shares

0 downloads

0 comments

14 / 42

Protejarea sistemului de eventualii viruşi, spyware, trojan horse prin folosirea programelor antivirus actualizate. Împotriva spyware şi Trojan horse se poate folosi varianta Open source a programului Malware Bytes.

Optimizarea aplicaţiilor folosite. Nu instalaţi din pachetele de programe părţile pe care nu le folosiţi, eliminaţi fonturilor nefolosite, pe care o serie de programe le instalează şi care rămân după dezinstalare.

Menţinerea unui background cât mai simplu şi cu cât mai puţine icon-uri, va uşura munca plăcii grafice şi implicit va mări viteze de lucru.

Sistemul de operare Windows dispune de opţiunea Advanced Performance accesibil din Control Panel. Aici se pot face setări legate de efectele vizuale. Pentru o funcţionare a sistemului în condiţii optime se alege Reglare pentru funcţionare optimă.

Tot în Control Panel se pot realiza şi setări legate de Aspect şi teme. Aici putem realiza următoarele operaţiuni: înlocuirea temei pentru calculator, modificarea fundalului spaţiului de lucru, selectarea opţiunii economizor ecran şi modificarea rezoluţiei ecranului.

Serviciile sunt tipuri de aplicaţii care rulează în background cu scopul de a satisface o anumită cerinţă. Setările care se folosesc pentru servicii sunt: automat, manual, dezactivat şi oprit. Unul din motivele pentru care se operesc anumite servicii poate fi şi securitatea sistemului. Serviciile setate pe automat vor porni odată cu pornirea calculatorului. Sunt situaţii când instalarea unor anumite aplicaţii complexe, presupune oprirea anumitor servicii.  Dezactivarea sau setarea pe ”manual” a diferitelor servicii de sistem se poate face din: StartRun unde se tastează services.msc şi OK. Următorul link: http://www.imsafeonline.ro/windows-xp-servicii.html ne oferă o listă cu setarea serviciilor pentru Windows XP.

Figura 6.3.

Servicii

Efectuarea unui back-up imediat după ce sistemul a fost instalat si optimizat. Această strategie include recuperarea datelor. Există mai multe tipuri de backup: normal sau complet, (de diferenţiere, când se face o salvare doar a fişierelor care au fost modificate

Document info
Document views134
Page views134
Page last viewedSat Jan 21 08:38:58 UTC 2017
Pages42
Paragraphs732
Words9972

Comments