X hits on this document

121 views

0 shares

0 downloads

0 comments

23 / 42

administrator oferă control maxim şi ar trebui utilizat doar atunci când este necesar, iar contul de invitat este destinat persoanelor care solicită acces temporar la calculator.

Un cont standard permite unei persone să utilizeze majoritatea aplicaţiilor unui calculator, doar că se necesită permisiuni de administrator dacă se doreşte efectuarea unor modificări care afectează şi alţi utilizatori sau securitatea calculatorului. Nu există posibilitatea instalării software sau hardware şi ştergerea fişierelor necesare funcţionării calculatorului. Dacă se foloseşte un cont standard, există posibilitatea ca anumite programe să solicite furnizarea unei parole de administrator înainte de efectuarea unor anumite activităţi, ca de exemplu, instalarea unei componente adiacente utilizării standard. Contul standard poate contribui la protejarea calculatorului împiedicând utilizatorii să facă modificări care să afecteze toate persoanele care utilizează calculatorul.

Un cont de invitat nu permite utilizatorului respectivului cont să instaleze soft şi să dezinstaleze programe, să modifice setările şi să creeze o parolă. Contul de invitat de poate dezactiva dacă nu dorim să se poată accesa acel calculator.

Pentru gestionarea conturilor se procedează după cum urmează: se dă click pe butonul Start, pe Panou de control, pe Conturi utilizator, apoi pe Gestionare conturi utilizator. Este posibil să se solicite o parolă de administrator, dacă utilizatorul nu are drepturi de administrator. Pentru a defini apartenenţa la un grup de utilizatori, se selectează numele contului, apoi click dreapta şi Proprietăţi. Se alege opţiunea Apartenenţă la grup, apoi se dă click pe grupul în care se doreşte să fie contul şi Ok.

Pentru a crea conturi noi se foloseşte tot Gestionare conturi utilizator. Odată ajunşi aici, se alege opţiunea Creare cont nou. Se introduce numele care se doreşte pentru contul respectiv, se face click pe tipul de cont, apoi pe Creare cont. Odată creat un cont, i se poate defini o parolă şi asocia o icoană. Acestea pot fi modificate fie de posesorul contului, fie de administrator.

Document info
Document views121
Page views121
Page last viewedTue Jan 17 03:17:05 UTC 2017
Pages42
Paragraphs732
Words9972

Comments