X hits on this document

150 views

0 shares

0 downloads

0 comments

31 / 42

prin dreptul unui cartuş ce conţine un praf de cerneală denumit toner, acesta este încărcat electric negativ, astfel este atras numai de punctele de pe tambur cu sarcină electrică pozitivă. Cu ajutorul unei role, hârtia, încărcată cu sarcină electrică pozitivă, este antrenată spre tambur; prin presare, tonerul de pe tambur este transferat pe hârtie, apoi fixat printr-un tratament termic.

Caracteristici: calitatea foarte bună (rezoluţie cuprinsă între 300 – 1800 dpi); viteza de tipărire variază între 4 – 20 ppm; sunt cele mai scumpe, dar calitatea imaginii este  ridicată; sunt foarte silenţioase.

Figura 9.1.7.

Imprimanta laser multifuncţională

Imprimanta cu jet de cerneală – imaginile se obţin cu ajutorul unui cap de scriere, care baleiază foaia de hârtie linie cu linie, pulverizând particule de cerneală ionizate în forma dorită. Permit tipărirea imaginilor text şi grafice, cu o calitate comparabilă cu a imprimantelor laser, dar la un preţ mult mai scăzut.

Rezoluţia obişnuită la acest tip de imprimante este de 300 dpi, dar există modele care oferă rezoluţii mai înalte. În comparaţie cu imprimantele laser, imprimantele cu jet de cerneală sunt mai lente, dar luând în considerare raporturile dintre calitate, viteză, funcţionalitate şi preţ, imprimantele cu jet de cerneală oferă cel mai bun compromis.

Figura 9.1.8.

Imprimanta cu jet de cerneală

Imprimanta termică – utilizează un cap de scriere care conţine mai multe elemente, aranjate sub forma unei matrici. Aceste elemente au temperatura foarte înaltă, astfel că la contactul cu hârtia se obţin prin ardere punctele de imagine. Necesită o hârtie

Document info
Document views150
Page views150
Page last viewedMon Jan 23 13:14:20 UTC 2017
Pages42
Paragraphs732
Words9972

Comments