X hits on this document

130 views

0 shares

0 downloads

0 comments

32 / 42

specială, care sub influenţa căldurii să îşi schimbe culoarea (în negru sau albastru). Viteza de imprimare este redusă. Calitatea imaginii este scăzută şi se deteriorează în timp, iar fumul produs în timpul tipăririi este destul de neplăcut.

4. Plotterul – este un dispozitiv de ieşire asemănător imprimantelor. Produce pe hârtie o imagine vectorială, nu pixel cu pixel, fiind un dispozitiv specializat pentru desenarea graficelor şi a schiţelor, necesare în arhitectură sau inginerie. Permite revenirea pe foaia de lucru pentru tipărire.

Dispozitive periferice de intrare – ieşire

1. Modem-ul – realizează două operaţii: modularea este operaţia prin care informaţiile sunt convertite în semnale electrice, ce urmează a fi transmise printr-un mediu de comunicare (de exemplu fibra optică); demodularea este operaţia inversă, care permite conversia semnalului electric în informaţii digitale.

Este principalul dispozitiv care a permis dezvoltarea reţelei internet.

Cea mai importantă caracteristică a unui modem este viteza de transfer a informaţiilor, exprimată în bps, numărul de biţi transferaţi în timp de o secundă (bit per second).  Cele mai rapide transmisii se realizează prin fibră optică.

În funcţie de modul de conectare, există două tipuri de modem:

1.

extern – se conectează la calculator prin intermediul unui port serial;

2.

intern – se conectează pe placa de bază a calculatorului.

Figura 9.1.9.

Modemul

2. Touch screen-urile – sunt dispozitive utilizate în locuri publice în care comunicarea dintre om şi calculator trebuie să fie extren de simplă, cum ar fi, de exemplu muzeele sau băncile. Aceste dispozitive permit selectarea prin atingere a unor opţiuni afişate pe ecran. Atingerea este detectată cu ajutorul unor senzori, informaţiile solicitate fiind afişate pe ecran.

Document info
Document views130
Page views130
Page last viewedThu Jan 19 16:10:36 UTC 2017
Pages42
Paragraphs732
Words9972

Comments