X hits on this document

119 views

0 shares

0 downloads

0 comments

34 / 42

Fişa suport 9.2. Instalarea driverelor şi programelor asociate echipamentelor periferice

Acest material vizează competenţa: Instalează şi configurează dispozitive periferice

CE?

Definiţie

Ce este un driver?

Un driver este un software special  prin intermediul căruia sistemul de operare poate interacţiona cu un echipament hardware.

Cum se obţine un driver?

Driverele necesare unui echipament hardware:

1.

sunt livrate împreună cu acesta, în general pe CD;

2.

la secţiunea Support sau Download de pe site-ul producătorului echipamentului.

Sistemele de operare Windows dispun de opţiunea Device Manager accesibilă din Control Panel sau click dreapta pe My Calculator - Properties. Device Manager permite vizualizarea tuturor componentelor existente în calculator. Odată instalat un dispozitiv, în Device Manager vom regăsi informaţii referitoare la tipul dispozitivului (seria şi firma producătoare). Dacă un dispozitiv nu este instalat sau driverul nu a fost instalat corect, atunci în listă apare semnul întrebării. În cazul unor componente existente, dar dezactivate, acestea vor apărea având un „x” de coloare roşie.

O versiune nouă de driver

Driverele suportă îmbunătăţiri la fel ca şi programele. Este bine să se realizeze un upgrade pentru un dispozitiv periferic atunci când există o versiune mai nouă pe site-ul producătorului.

Windows şi driverele

Sistemul de operare Windows pune la dispoziţie un pachet de drivere, pentru diverse dispozitive, care pot fi folosite dacă nu avem un driver original.

Compatibilitatea cu un anumit sistem de operare

Driverele sunt specifice unui anumit sistem de operare. Acest lucru înseamnă că un driver creat pentru Windows 98 sigur nu va fi compatibil cu Windows Vista.  

Instalarea driverelor

1.

tehnologia plug & play presupune detectarea de către sistemul de operare a unui dispozitiv periferic conectat la calculator şi instalarea automată a unui driver compatibil din pachetul de drivere oferit de sistemul de operare.

Document info
Document views119
Page views119
Page last viewedTue Jan 17 00:56:10 UTC 2017
Pages42
Paragraphs732
Words9972

Comments