X hits on this document

140 views

0 shares

0 downloads

0 comments

36 / 42

Calibrarea imprimantei se foloseşte pentru a alinia capetele de imprimare şi se foloseşte de obicei atunci când se înlocuieşte cartuşul.

Calibrarea scanner-ului se referă la procedura de calibrare a culorii şi implică poziţionarea senzorului şi folosirea planului IT8. Verificarea calibrării se face comparând rezultatul imprimării imaginii scanate cu imaginea care s-a scanat.

Programe asociate dispozitivelor periferice

CD-urile asociate dispozitivelor multimedia, conţin şi programe specializate pentru prelucrarea datelor procesate cu acele dispozitive.

Nu toate dispozitivele periferice dispun de programe asociate. Putem vorbi de programe asociate, atunci când ne referim la un scanner sau la dispozitivele de intrare de tip media (camere foto si camere video digitale).

Programele asociate scanner-ului sunt de tip Fine Reader, care au ca rol recunoaşterea caracterelor grafice şi transformarea lor în fişiere de tip text. Tot aici, cadrează şi programe de prelucrare grafică a imaginiilor.

Camerele foto şi camerele video au incluse în CD-urile de instalare programe specializate care permit descărcarea imaginilor şi a filmelor, stocarea lor în foldere speciale şi prelucrarea lor, adică convertirea în diverse formate media a fişierelor obţinute iniţial.

Document info
Document views140
Page views140
Page last viewedSat Jan 21 23:52:17 UTC 2017
Pages42
Paragraphs732
Words9972

Comments