X hits on this document

95 views

0 shares

0 downloads

0 comments

16 / 21

  • 0

Dominicanen hebben dus eigenlijk geen typische gezichtsuitdrukking, vandaar de popjes zonder gezicht.

Vlechtjes

Overal, vooral op het strand, zal u worden aange- sproken door vrouwen die uw haar willen vlechten met gekleurde kraaltjes. Vaak hebben ze fotoboe- ken bij zich met de verschillende mogelijkheden. U kunt ook slechts één of twee vlechtjes laten maken als u een hoofd vol vlechtjes niets lijkt. U zal versteld staan van de handigheid van deze vrouwen, zelfs in heel kort haar kunnen ze vlechtjes leggen. Als u uw haar helemaal laat vlechten, denk er dan aan dat u de hoofdhuid beschermt tegen de zon, want doordat de vlechtjes nogal strak worden gemaakt, komt deze bloot te liggen.

Samballen met de tekst die de Dominicaanse Republiek zo typeert: “No Problemas”, aardewerk potten en rietwaren zijn ook erg in trek als souvenir. En natuurlijk niet te vergeten de Dominicaanse rum, bloemen en sigaren!

Excursietips

Santo Domingo

Deze excursie brengt u naar de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. In Santo Domingo bezoekt u de grotten ‘Los Tres Ojos’ met drie bronnen met kristalhelder water en interessante vegetatie. Uiteraard nemen we uitgebreid een kijkje in de koloniale wijk van de stad. We treden in de voetsporen van Columbus en bezoeken de histori- sche huizen en gebouwen in deze wijk. De eerste kathedraal van de Nieuwe Wereld, de Santa Maria la Menor, en het Alcazar, het huis van Columbus, mag u ook zeker niet missen. De gids vertelt u de bijhorende geschiedenis van deze, in 1498 gestichte ‘zona colonial’. Aan het begin van de middag is er een lunch voorzien in Santo Domingo. ‘s Middags heeft u de gelegenheid om te winkelen, souvenirs te kopen en te genieten van de typische sfeer van Santo Domingo.

Driestedentocht (niet vanuit Bayahibe)

Dit is een uitstekende excursie om een goede indruk van het eiland en de lokale bevolking te krijgen. U gaat per bus naar La Otra Banda, een wat rijker dorpje vlak voor Higüey. Hier maakt u kennis met de ‘ambachtelijke slagers’. Vervolgens rijdt u door naar de stad Higüey, waar u een wandeling maakt langs de dagelijkse groenten-, fruit- en vleesmarkt. U krijgt de gelegenheid om de landbouwproducten van dit land te zien. U loopt door het kleine centrum naar de basiliek ‘La Altagracia’. Mensen uit het hele land gaan op nationale feestdagen naar deze basiliek om een gebed op te zeggen. Vanuit Higüey gaat de tocht verder door suikerrietvelden en langs fruitplan- tages naar het wat zuidelijker gelegen dorpje San Rafael de Yuma, waar u een bezoek brengt aan het museum van Juan Ponce de Leon. Bij het bezoek

  • 1

Document info
Document views95
Page views96
Page last viewedSun Jan 22 20:54:39 UTC 2017
Pages21
Paragraphs494
Words7706

Comments