X hits on this document

75 views

0 shares

0 downloads

0 comments

17 / 21



aan het schooltje ziet u hoe de kinderen les krijgen. In La Romana nemen we de lunch en bezoeken we een sigarenfabriek. We nemen ook een kijkje in het kunstenaarsdorpje Altos De Chavon. Langs de oude weg keert u terug richting Higüey. Onderweg bezoekt u een Batey, een Haïtiaans dorpje te mid- den van de suikerrietvelden, waar de gids u meer uitleg zal geven. Vanuit Rancho Jonathan maken we een klein ritje te paard. De dag wordt hier feestelijk afgesloten met een drankje en de merengue. Op het einde van de dag ontvangt u ook een typisch Dominicaans geschenkje.

Saona Catamaran

Het grootste eiland voor de kust van de Domini- caanse Republiek is Saona. Dit paradijselijke eiland maakt deel uit van het Nationaal Park van het Oos- ten, een natuurreservaat met authentieke flora en fauna van een ongekende schoonheid. Vanuit het authentieke vissersdorpje Bayahibe, gelegen aan de Caribische Zee, wordt u met een bootje naar de catamaran gebracht. Vervolgens maakt u een schit- terende tocht per catamaran naar het eiland Saona. Onderweg geniet u van de prachtige blauwgroene kleurschakeringen in de natuur en kunt u ook een drankje nuttigen. Als we op het strand zijn aange- komen, is het tijd voor een lekkere lunch. De rest van de dag kunt u volop zonnen, zwemmen, dansen op de merenguemuziek,… U keert terug met een speedboot langs de mangrovekust, waar u kunt baden in het natuurlijke zwembad, een enorme zandbank te midden van de Caribische zee.

Hispaniola Explorer (niet vanuit Bayahibe)

Een onvergetelijke dag waarbij men in contact komt met 2 verschillende culturen en werelden, en dit slechts op 1 eiland. Terwijl we het oosten van het eiland doorkruisen, krijgt u van de gids zeer veel informatie over de cultuur en de gewoonten van de Dominicanen en Haïtianen. Er zijn verschillende stops voorzien tijdens deze excursie. We brengen een bezoek aan o.a. een fruitplantage, een tabaks- museum in Higüey, de lokale markt van Higüey, het fort van Ponce de Leon en de suikerrietvelden. Verder nemen we de lunch in Boca de Yuma, is er nog een boottochtje voorzien op de rivier Yuma en een stop in een Haïtiaans dorpje met een voodoo- show. Tijdens deze excursie komt u in contact met verschillende aspecten van dit veelzijdige eiland.



Document info
Document views75
Page views76
Page last viewedThu Dec 22 00:46:26 UTC 2016
Pages21
Paragraphs494
Words7706

Comments