X hits on this document

89 views

0 shares

0 downloads

0 comments

5 / 21

Regio’s Het oosten

Punta Cana / Bavaro De oostkust van de Dominicaanse Republiek bevat enkele schitterende palmenstranden. In de directe omgeving zijn geen steden of dorpjes. De enige bezienswaardigheden zijn de met palmbomen omzoomde zandstranden en de in fraaie kleuren geschilderde houten woonhuisjes.

Higüey In Higüey, gelegen op 40 km van Punta Cana, bevindt zich de indrukwekkendste kerk van de Dominicaanse Republiek, de Basilica Nuestra Señora de la Altagracia. De basiliek is een prestige- object van de moderne Dominicaanse architectuur. De hele stedenbouwkundige planning van Higüey is ondergeschikt aan de kathedraal: alle hoofdstraten van de stad komen hier samen.

Het zuidoosten

La Romana Ongeveer 110 km ten oosten van Santo Domingo ligt La Romana, aan de monding van de Río Dulce. Het dankt zijn bestaan aan suikerriet. De kerk Rosa de Lima en het winkelcentrum Mercado Municipal zijn zeker een bezoekje waard.

Altos de Chavón Op een klif bij de Río Chavón, op enkele kilome- ters ten oosten van La Romana, ligt dit pittoreske dorpje dat geheel uit natuursteen is opgetrokken. Het is een reconstructie van een middeleeuws Zuid-Europees stadje, oogt eeuwenoud, maar werd nochtans pas tussen 1976 en 1980 gebouwd. Het is een plaats waar kunstonderricht wordt gegeven en kunstenaars uit verschillende landen elkaar ontmoeten. Altos de Chavón is een rustig oord, zonder auto’s en met veel tuinen, pergola’s en bloemen.

Bayahibe Op circa 10 km van Altos de Chavón ligt dit kleine vissersdorpje met daarbij een bijzonder fraai palmenstrand. In dit uit houten huisjes bestaande dorpje zijn enkele restaurantjes gevestigd waar uitstekende vis kan worden gegeten. Het strand is zeer netjes en mooi.

Het zuiden

Santo Domingo De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is een ruim aangelegde stad, met brede straten, pleinen en parken. Santo Domingo telt ongeveer 3.000.000 inwoners. De stad is levendig en heeft vele bezienswaardigheden. Santo Domingo kan in 3 wijken onderverdeeld worden: de grote moderne wijk, de koloniale zone en de volkswijk.

Bezienswaardigheden: Koloniale zone: hier bevinden zich de meeste culturele bezienswaardigheden verbonden aan Columbus. Nationaal Aquarium Grotten ‘Los Tres Ojos’ Faro a Colon Botanische Tuin Mercado Modelo

Ten oosten van Santo Domingo

Boca Chica Boca Chica is een klein badplaatsje ongeveer 30 km ten oosten van Santo Domingo. Het dorpje zelf be- staat uit een klein plein met armoedige woonhuis- jes eromheen. Aan de rand van het dorp ligt een klein villawijkje. De baai van Boca Chica met zijn 2 eilandjes, La Matica en Los Pinos, is zeer mooi en wordt beschut door koraalriffen.

Document info
Document views89
Page views90
Page last viewedSat Jan 21 04:59:26 UTC 2017
Pages21
Paragraphs494
Words7706

Comments