X hits on this document

77 views

0 shares

0 downloads

0 comments

6 / 21

Cabarete Op circa 30 km van Puerto Plata ligt aan weerszijden van de kustweg dit kleine, levendige badplaatsje, ‘de hoofdstad van windsurfen’. Het dorpje bestaat uit eenvoudige woningen en enkele kleine winkeltjes.

Op dit eiland zijn de beroemde Bounty-reclames opgenomen.

Ten westen van Puerto Plata

Río San Juan Río San Juan is een authentiek vissersdorp dat nog niet door het toerisme is aangetast. Het is vooral bekend om de zogenaamde Laguna Gri-Gri, een na- tuurlijke zoetwaterlagune die aan de monding van de Array Grande ligt en in open verbinding staat met de zee. Río San Juan ligt verspreid langs enkele baaien.

Luperón 45 km ten westen van Puerto Plata ligt het kleine vissersdorpje Luperón. Er is een klein haventje, gelegen aan de rand van het dorp aan een ver landinwaarts reikende baai. Het dorp zelf heeft een klein plein en bestaat verder uit straatjes met kleurige, eenvoudige huisjes.

Samaná Op 210 km ten oosten van Puerto Plata ligt op het gelijknamige schiereiland de plaats Samaná, een van de meest geïsoleerde plekjes van de Domi- nicaanse Republiek. In de baai liggen 2 eilandjes, Cayo Linares en Cayo Vigia, die door een wandel- brug met een landtong verbonden worden. Verder in de baai ligt het paradijselijke eiland Cayo Levantado. Het bezit 3 schitterende strandjes met oogverblindend zand en wuivende palmbomen.

Monte Christi Deze meest westelijk gelegen plaats aan de noord- kust van de Dominicaanse Republiek was ooit een belangrijke havenplaats. Het Museo Máximo Gómez is gewijd aan de Dominicaanse patriot die in de Dominicaanse burgeroorlog van 1863-1865 actief is geweest. De omgeving van Monte Christi is uitge- roepen tot nationaal park, Parque Nacional Monte Christi genaamd. Dit park bestaat voornamelijk uit heuvelachtig landschap met diverse lagunes en subtropische vegetatie.

Juan Dolio Op circa 15 km van Boca Chica ligt Juan Dolio, een snelgroeiend badplaatsje. Het is een van de belangrijkste badplaatsjes van de Costa Caribe. Het bezit ook een zeer mooi strand.

Het noorden

Puerto Plata Puerto Plata is het meest toeristische centrum van de noordkust. In de buurt zijn stranden en grote hotels die aan alle wensen van de doorsnee toerist tegemoet komen. Het is een rommelige stad met aan de zeezijde een brede boulevard Avenida General Gregorio Luperón, die hier in de volksmond ook wel Malecón wordt genoemd. De stad bestaat uit diverse woonwijken, een kleine zeehaven en een levendig centrum met het Parque Central. In het centrum is een groot aantal winkels gevestigd waar- onder circa 20 grote souvenirwinkels. Buiten het centrum is er dagelijks een grotendeels overdekte markt, de Mercado Nuevo. Puerto Plata is een rustig plaatsje, maar langs de door- gaande wegen heerst doorgaans veel bedrijvigheid.

Ten oosten van Puerto Plata

Playa Dorada Op 6 km van de karakteristieke stad Puerto Plata. Deze mooie groene streek heeft een verzorgd zandstrand, waar sportfanaten allerlei watersporten kunnen beoefenen. U vindt er verschillende hotels, restaurants, uitgaansmogelijkheden, een commerci- eel centrum en een golfterrein.

Sosúa Op 15 km ten oosten van Puerto Plata ligt dit kleine plaatsje. Het is gelegen aan een grote baai en bestaat uit 2 wijken, El Batey en Los Charamicos, die door Playa Sosúa met elkaar zijn verbonden. El Batey is een gezellig centrum met een groot aan- tal winkeltjes, terrassen, restaurants, enz. De wijk Los Charamicos is armoedig en bestaat uit smalle straatjes met schamele huisjes, kleine winkeltjes, straatventers, enz.

11

Document info
Document views77
Page views78
Page last viewedTue Jan 17 19:25:33 UTC 2017
Pages21
Paragraphs494
Words7706

Comments