X hits on this document

Word document

IT i sprogundervisningen - en udfordring som er værd at tage op - page 3 / 28

113 views

0 shares

0 downloads

0 comments

3 / 28

retteprogram Markin. På denne webadresse: www.cict.co.uk/software/markin/index.htm kan en testversion downloades. Se også bilag 2-5. Brug af retteprogrammer gør det lettere for begge parter at arbejde procesorienteret med de skriftlige opgaver og motiverer til en uddybende bearbejdning af opgaver.    

8.

Kreative værktøjer til notatteknik og ideudvikling. Mange lærere har sikkert i forvejen arbejdet med mindmapping, når de underviser eleverne i notatteknik eller bruger dette værktøj i forbindelse med egen forberedelse. Det er meget forskelligt, hvordan eleverne tager denne metode til sig, da nogen synes, det er for besværligt at arbejde med mindmapping i forhold til, hvad de får ud af det. Ved at vise eleverne, hvordan de kan bruge elektronisk mindmapping, der har ”indbyggede” farver og tegninger og er utroligt nemt og hurtigt at bruge, kan man måske ændre på denne indstilling. Følgende program kan downloades i dansk udgave på 5 minutter og er gratis i 30 dage: http://www.visual-mind.com/MindMapdownload.htm . Efter de 30 dage kan man stadig anvende programmet gratis, men kan ikke gemme sine gamle mindmaps. Se bilag 6 med mindmap lavet over  mindmapping i visual mind.

Et andet program, der er endnu større og med langt flere muligheder (og som kan bruges gratis i 21 dage), er programmet Mindmanager fra firmaet Mindjet, der kan downloades på denne adresse: http://www.mindjet.co.uk/download/index.htm. Når man først har prøvet at arbejde med Visual Mind, er det ret simpelt at gå videre med dette program, som bygger på de samme principper. Programmet findes dog ikke i dansk version.

Også søgemaskiner kan bruge mindmapping til at give et godt overblik over de forskellige emneområder og sites. Se fx http://www.webbrain.com/open_IE.htm - hjernen i computeren, som kan hjælpe med at søge informationer på en organiseret måde. Når man klikker på en af sidegrenene, flyttes denne ind i centrum og nye sidegrene kommer frem. Bilag 7 viser et eksempel på, hvordan man kan arbejde med denne søgemaskine. Søgemaskinen kan bruges til de fleste sprog ved at klikke på WORLD-grenen og derefter vælge land/sprogområde, men det er ikke alle sprog, der er lige godt repræsenteret.

9.

Lærerens elektroniske opslagstavle. I stedet for at have en hjemmeside kan en lærer – eller alle klassens lærere – via http://www2.eboard.com/eboard/servlet/IndexLoginServlet nemt skabe deres egen elektroniske opslagstavle, hvor man kan give eleverne besked om lektier, opgaver og forskellige arrangementer for klassen. Man kan også her lægge en besked til den enkelte elev, give links til grammatiske øvelser eller tekster på internettet og mange andre ting. Alle ”skabelonerne” er lavet, og man skal bare selv fylde indhold på.

Det skulle ikke være noget problem, at enkelte elever evt. ikke har internetforbindelse derhjemme, da de så kan checke opslagstavlen på skolen, hos en ven eller på biblioteket.

Se eksempel i bilag 8, der viser et skærmbillede af en elektronisk opslagstavle. Gratis prøveperiode. Bilag 9 er et eksempel på et øveprojekt i brugen af webbrain og e-board.

10.

Arbejde med studiekredse, større skriftlig opgave, essays etc. Her kan man hente særdeles god hjælp via Århus Handelshøjskoles elektroniske bibliotek, Metroen: http://www.hba.dk/metro/.  Søgemaskinen er her udformet som metroen i Paris, og man hente særdeles god hjælp til sine opgaver ved at klikke på de enkelte stationer på linjerne: Projektskrivning og Skriveværksted. Der er også henvisninger til elektroniske ordbøger og gode råd om evaluering af internetkilder på linjen: Internet.

Document info
Document views113
Page views113
Page last viewedSun Jan 22 06:18:11 UTC 2017
Pages28
Paragraphs699
Words7736

Comments