X hits on this document

PDF document

REGLER FÖR GOLFSPEL - page 21 / 162

599 views

0 shares

0 downloads

0 comments

21 / 162

18

ETIKETT

REGLER FÖR GOLFSPEL

AVSNITT I – ETIKETT UPPTRÄDANDE PÅ BANAN

INLEDNING

Detta avsnitt innehåller riktlinjer rörande det sätt varpå golfspel bör bedrivas. Om dessa följes kommer alla spelare att få mesta möjliga nöje av spelet. Den övergripande principen är att man alltid skall visa hänsyn till andra personer på banan.

SPELETS ANDA

Till skillnad från många andra sporter spelas golf i de flesta fall utan överinseende av en domare eller motsvarande. Spelet bygger på att individens integritet medför att man visar hänsyn till andra och föl- jer reglerna. Alla spelare bör alltid iaktta disciplin, artighet och sports- mannaskap, oavsett tävlingssituationen. Det är detta som är golf- spelets anda.

SÄKERHET

Innan de utför ett slag eller en provsving bör spelare försäkra sig om att ingen står nära eller på en sådan plats att vederbörande kan träf- fas av klubban, bollen eller stenar, gruskorn, kvistar eller liknande.

Spelare bör inte spela förrän framförvarande spelare är utom räck- håll. Spelare bör alltid påkalla uppmärksamhet från banarbetare i när- heten eller i spelriktningen, innan de utför ett slag som kan innebära fara för dessa.

Om en spelare slår en boll i en riktning där det är risk att träffa någon bör han omedelbart ropa en varning. Det traditionella var- ningsropet i sådana situationer är ”fore”.

Document info
Document views599
Page views601
Page last viewedSat Jan 21 15:59:50 UTC 2017
Pages162
Paragraphs2350
Words43001

Comments