X hits on this document

PDF document

REGLER FÖR GOLFSPEL - page 55 / 162

545 views

0 shares

0 downloads

0 comments

55 / 162

52

REGEL 7

en rond.

b. Slagspel Före en rond eller ett särspel någon av dagarna för en slagspelstäv- ling får en tävlare inte övningsspela på banan eller pröva ytan på någon av greenerna genom att rulla en boll eller rugga upp eller skrapa greenytan.

När två eller flera ronder i en slagspelstävling skall spelas under på varandra följande dagar, får en tävlare inte övningsspela mellan ron- derna på någon bana som återstår att spela eller pröva ytan på någon av greenerna på en sådan bana genom att rulla en boll eller rugga upp eller skrapa greenytan.

Undantag: Det är tillåtet att övningsputta eller chippa på eller intill första tee före starten av en rond eller ett särspel.

 •      -

  b:

Diskvalifikation. Anm: Tävlingsledningen kan i tävlingsbestämmelserna (Regel 33-1) förbjuda övningsspel på banan på dag för en matchtävling eller till- låta övningsspel (Regel 33-2c) på banan, eller del av denna, före eller mellan ronderna på dag för en slagspelstävling.

7-2. Under ronden Spelaren får inte slå något övningsslag under spelet av ett hål.

Mellan spelet av två hål får spelaren inte slå något övningsslag med undantag för att han får öva puttning eller chippning på eller intill:

 • (i)

  green på det senast spelade hålet.

 • (ii)

  en övningsgreen, eller

 • (iii)

  tee på nästa hål som skall spelas under ronden, förutsatt att inget övningsslag slås från ett hinder eller fördröjer spelet (Regel 6-7).

Slag som görs vid fortsatt spel på ett hål där resultatet redan är avgjort, är inte övningsslag.

Undantag: När spelet avbrutits av tävlingsledningen får spelaren, innan spelet återupptas, övningsspela (a) enligt denna regel, (b) var som helst utom på tävlingsbanan, och (c) där tävlingsledningen till- låtit övningsspel.

Document info
Document views545
Page views547
Page last viewedWed Jan 18 12:56:34 UTC 2017
Pages162
Paragraphs2350
Words43001

Comments