X hits on this document

PDF document

REGLER FÖR GOLFSPEL - page 61 / 162

617 views

0 shares

0 downloads

0 comments

61 / 162

58

REGEL 11

En spelare får stå utanför tee för att spela en boll som ligger innan- för.

Om en spelare vid peggning använder en peg eller annat föremål av otillåten utformning, för att höja bollen från marken, ådrar han sig plikt för brott mot Regel 14-3.

11-2. Teemarkeringar Innan spelaren utför sitt första slag med någon boll från tee på det hål som spelas, anses teemarkeringarna vara fasta föremål. Om spe- laren i det läget flyttar eller tillåter flyttning av en teemarkering för att undvika störande inverkan på hans stans, området för hans avsed- da sving eller hans spellinje, ådrar han sig plikt för brott mot Regel 13-2.

11-3. Boll faller av peggen Om en boll, som inte är i spel, faller av peggen eller stöts ner från peggen av spelaren vid adressering får den peggas om utan plikt. Görs ett slag mot bollen i sådant fall, skall slaget räknas vare sig bollen är i rörelse eller inte, men spelaren ådrar sig ingen plikt.

11-4. Spela från utanför tee

a. Matchspel Om en spelare, när han börjar spelet på ett hål, spelar en boll från en plats utanför tee, utgår ingen plikt, men motspelaren får omedelbart begära att spelaren annullerar sitt slag och spelar en boll från tee.

b. Slagspel Om en tävlare, när han börjar spelet på ett hål, spelar en boll från en plats utanför tee, pliktar han två slag och skall därefter spela en boll från tee.

Om tävlaren slår ut från nästa tee utan att ha rättat sitt misstag eller, om det rör sig om det sista hålet på ronden, lämnar green utan att först meddela sin avsikt att rätta misstaget, är han diskvalificerad.

Det slag som slogs från en plats utanför tee och alla följande slag som tävlaren slår på hålet innan han rättar sitt misstag, räknas inte in i hans score.

Document info
Document views617
Page views619
Page last viewedSun Jan 22 17:12:06 UTC 2017
Pages162
Paragraphs2350
Words43001

Comments