X hits on this document

PDF document

REGLER FÖR GOLFSPEL - page 79 / 162

554 views

0 shares

0 downloads

0 comments

79 / 162

76

REGEL 20

20-2. Droppning och omdroppning

a. Av vem och hur En boll som skall droppas enligt reglerna, skall droppas av spelaren själv. Han skall stå upprätt, hålla bollen i axelhöjd på armslängds avstånd och släppa den. Om en boll droppas av någon annan eller på något annat sätt och felet inte rättas enligt Regel 20-6, ådrar sig spelaren ett slags plikt.

Om bollen träffar spelaren, hans partner, någon av deras caddies eller utrustningar före eller efter det att den träffar någon del av banan, skall den droppas om utan plikt. I detta fall finns ingen gräns för hur många gånger bollen skall droppas om.

(Vidta åtgärder för att påverka bollens läge eller rörelse – se Regel 1-2.)

b. Var droppning skall ske När en boll skall droppas så nära som möjligt intill en bestämd punkt, får den inte droppas närmare hålet än denna punkt. Om spelaren inte vet exakt var punkten är, skall en punkt uppskattas.

När en boll droppas måste den först träffa en del av banan där den tillämpliga regeln föreskriver att den skall droppas. Om den inte droppas på detta sätt, gäller Regel 20-6 och 20-7.

c. När omdroppning skall ske En droppad boll skall droppas om utan plikt om den:

 • (i)

  rullar in i och stannar i ett hinder,

 • (ii)

  rullar ut ur och stannar utanför ett hinder,

 • (iii)

  rullar in på och stannar på en green,

 • (iv)

  rullar och stannar out-of-bounds,

 • (v)

  rullar till och stannar i ett läge där det föreligger störande inver- kan av det förhållande från vilket lättnad togs enligt Regel 24-2b (oflyttbara hindrande föremål), Regel 25-1 (onormala markförhållanden), Regel 25-3 (fel green) eller en lokal regel (Regel 33-8a) eller rullar tillbaka till det nedslagsmärke från vil- ket den lyftes enligt Regel 25-2 (pluggad boll),

 • (vi)

  rullar och stannar mer än två klubblängder från där den först träffade någon del av banan, eller

 • (vii)

  rullar och stannar närmare hål än:

Document info
Document views554
Page views556
Page last viewedThu Jan 19 00:51:14 UTC 2017
Pages162
Paragraphs2350
Words43001

Comments