X hits on this document

208 views

0 shares

0 downloads

0 comments

66 / 66

66 (64)

Porvooseen.

Työpaikkoja Uudellamaalla on noin 75 000 ja niistä noin 4000 tarkastetaan vuosittain. Toiminnan oikea suuntaaminen ja tehokkaat valvontamenetelmät ovatkin toiminnan ydinkysymyksiä.

Työsuojeluhallinnon resursseja on arvioitu kolmikantaisesti vuonna 2001. Sen perusteella on hallintoa kehitetty määrätietoisesti tehokkaampaan ja tuloksellisempaan suuntaan. Piirien lukumäärä ja toimipisteverkosto arvioitiin ja tarvittavia muutoksia hallinnossa on tehty. Ne eivät kuitenkaan koskeneet Uudenmaan työsuojelupiiriä. Tiettyjä toimintoja on keskitetty, lähinnä Tampereelle, ja työnjakoa on muutenkin tarkistettu.

Resurssityöryhmän ehdotusten mukaisesti piirien toiminnassa on haettava synergiaetua myös muista työoloihin vaikuttavista tahoista. Näistä lähinnä työmarkkinajärjestöjen ohella Työterveyslaitos ja Uudenmaan aluetyöterveyslaitos ovat erittäin tärkeitä yhteistyökumppaneita. Työsuojelupiiri tekee paljon yhteistyötä myös muiden työpaikkoja valvovien viranomaisten, kuten esim. Turvatekniikan keskuksen kanssa.

Alueellistamiseen

Alueellistaminen tarkoittaa valtion toimintojen sijoittamista pääkaupunkiseudun (Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Vantaa, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Siuntio ja Tuusula) ulkopuolelle. Käytännössä tämä tarkoittaa Uudenmaan työsuojelupiirin toiminta-alueesta suurinta osaa eli 90 % valvottavista työpaikoista sijaitsee juuri tällä alueella.

Työsuojelupiirin ydintehtävien ja asiakkaiden näkökulmasta on tärkeää, että työsuojelupiirin sijainti on työpaikkojen painopisteessä. Palvelut ovat näin nopeasti ja vaivattomasti saatavissa. Näin säästetään myös matka-, päiväraha- ja puhelinkuluissa sekä käytetään tarkastajien työaikaa tehokkaasti ja tuottavasti.

Työsuojeluhallinto on jo keskittänyt piirihallinnon tukitehtäviä ym. yhteisiä asioita Työsuojelupiirien palvelukeskukseen Tampereelle. Sinne on sijoitettu mm. työsuojelupiirien henkilöstöhallinto, taloushallinto, tietohallinto sekä tiedotus- ja julkaisutoiminta työsuojelunäyttelyineen. Työsuojelupiireissä on ainoastaan alueellisesti välttämätön toiminta.

C:\Documents and Settings\takailpo\Local Settings\TeamWARE\T\M\V3\loppuraportti5.doc

Document info
Document views208
Page views208
Page last viewedTue Jan 17 15:03:42 UTC 2017
Pages66
Paragraphs1138
Words15985

Comments